Actualitate

Ce restricții trebuie să respecte buzoienii în noaptea de Înviere

În noaptea de Înviere vor fi ridicate restricțiile de circulație, astfel încât buzoienii să poată participa la slujbă. Anunțul a fost făcut marți seară de șeful statului, Klaus Iohannis: „Ne despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, un moment în care ne dorim cu toții să fim alături de familie, de cei dragi, sau să celebrăm Învierea Domnului mergând la biserică. În noaptea de Înviere, restricțiile de circulație vor fi ridicate. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, am văzut acest lucru și duminica de Florii. Haideți să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere”. Mai mult, acesta a adăugat că revenirea la normalitate este din ce în ce mai aproa­pe.

Chiar dacă restricțiile de circulație sunt ridicate în noaptea de Paște, în timpul slujbei este necesar ca buzoienii să respecte distan­țarea socială și să poarte masca sanitară. Clerul va veni în întâmpinarea credincioșilor, astfel încât vor exista în afara bisericii standuri de unde se pot cumpăra obiec­tele folosite cu ocazia acestei sărbători. De asemenea, vor exista voluntari din partea bisericii care se vor ocupa de respectarea măsurilor.

Cum mergem la cumpărături

În Vinerea Mare magazinele vor fi deschise până la ora 20.00, cu două ore mai mult, pentru zonele în care incidența depășește 3,5 la mie. În această situație se află doar o comună din județul Buzău, respectiv Mărgări­tești, unde rata de incidență depășește 5 la mia de locui­tori.

Pentru cumpărăturile de Paște, buzoienii trebuie să țină cont atât de distanțarea socială, cât și de programul hypermarketurilor. Astfel, pentru a reuși să facă cumpă­răturile necesare, aceștia trebuie să știe că sâmbătă, 1 mai, hypermarketurile vor fi des­chise până cel târziu la ora 19.00, iar în ziua de Paște totul va fi închis.

Pentru a cumpăra cadou­rile de Paște, locuitorii din Buzău trebuie să își organizeze bine timpul, deoarece și Shopping City Buzău va avea program scurt în data de 1 mai, respectiv până la ora 19.00, iar pe 2 mai va fi închis.

Timpul este limitat pentru buzoieni în apropierea sărbătorilor pascale, întru­cât și programul Trans Bus a suferit modificări. Astfel, pentru persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun, aducem la cunoștință că, în Vinerea Mare, Trans Bus va circula după orarul din zilele de duminică, fără executarea traseelor de zonă, excepție făcând cursele de dimi­neață, pentru a asigura transportul angajaților de la schimbul trei. Pe 1 mai ­operatorul desfășoară programul după orarul din zilele de duminică, fără executarea curselor de zonă, până la orele 19.00 în mediul urban, respectiv 18.30 în periurban, iar în prima zi de Paște, duminică, nu va circula. Programul normal va fi reluat începând cu 4 mai, a doua zi de Paște operatorul urmând să își desfășoare programul după orarul din zilele de duminică, începând cu ora 10.00 în municipiul Buzău, respectiv 11.00 pentru mediul rural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!