Monden

Ce pensie avea Benone Sinulescu

Nea Beni, așa cum îi spuneau apropiații, a stat în fața românilor pe scenă timp de jumătate de secol. Chiar dacă a primit distincții din partea președinților Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu, buzoianul primea de la statul român o pensie destul de mică. Pe lângă această sumă, Benone Sinulescu încasa și o indemnizație pentru cele două distincții primite în 2002 și 2004.

Benone avea o pensie de 2.700 de lei, la care se adăuga o indemnizație de merit, mult mai mare ca pensia, în valoare de 6.000 de lei. Indemnizație de merit au avut mulți alți artiști din țară, nu doar el. Cu acești bani a trăit în ultimii ani!, a declarat partenera de viață a buzoianului, citată de Playtech.ro. Elena Sinulescu a simțit nevoia să precizeze acest lucru din cauza speculațiilor pe tema banilor pe care nea Beni îi primea de la stat.

În privința testamentului, Elena nu a avut nimic de completat, pentru că Benone Sinulescu a lăsat toate lucrurile în ordine în urmă cu mulți ani, pentru a nu fi probleme după plecare sa din această lume. Cântărețul de muzică populară și-a făcut testamentul și a scris foarte clar, în fața unui notar, cui lăsă toată averea sa încă din anul 2014, după scandalul pe avere care a apărut după moartea lui Ion Dolănescu între cei doi fii ai acestuia. „Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, spunea cu ani în urmă Benone Sinulescu, pentru un ziar bucureștean care nu mai există în prezent.

Buzoianul Benone Sinulescu a decedat pe data de 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani. Moartea artistului a fost provocată de o pneumonie. De asemenea, acesta se confrunta cu mai multe probleme de sănătate. Cunoscutul artist lasă în urmă peste 100 de cântece, dar și alte bunuri materiale, printre care mai multe case. După ce soția sa nu va mai fi, toată agoniseala cuplului va intră în posesia nepoților, întrucât cei doi nu au copii.

Articole similare