joi, 02 iulie 2020

Ce măsuri au luat responsabilii Winmarkt pentru siguranţa clienţilor

Toate cele 14 centre comerciale Winmarkt – printre care şi cel din centrul municipiului Buzău, care funcţionează în fostul magazin „Dacia” din piaţa cu acelaşi nume – sunt deja deschise clienţilor, se arată într-un comunicat de presă al companiei care deţine aceste centre.

„Făcând parte din categoria unităţilor comerciale sub 15.000 mp, magazinele cu o suprafaţă mai mică de 500 mp şi-au reluat activitatea. Winmarkt s-a asigurat că primeşte cumpă­rătorii în condiţii de siguranţă, suprafaţa interioară a centrelor comerciale a trecut printr-un proces de dezinfecţie mai complex înainte de deschidere şi s-au luat o serie de măsuri pentru protecţia şi siguranţa oamenilor. Filtrele pentru sistemul de ventilaţie şi aer condiţionat au fost schimbate, iar igienizarea spaţiului se face de mai multe ori în timpul zilei, în special pe suprafeţele cu care vizitatorii intră frecvent în contact (balus­trade, scări rulante, butoane lifturi, mânere uşi etc)”, se arată în comunicat.

De asemenea, conform aceleiaşi surse, intrările sunt prevăzute cu dezinfectant pentru mâini, pus la dispoziţia tuturor celor care trec pragul centrului ­comer­cial, iar agenţii de pază fac triaj epidemiologic prin măsurarea temperaturii cu instrumente non contact. „Ne dorim ca toţi oamenii care ajung în centrele noastre să se simtă în siguranţă la cumpărături şi să ştie că depunem toate eforturile pentru a menţine un spaţiu igienizat”, declară Iulian Hatmanu, Property Mana­ger Winmarkt.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, purtarea măştii de protecţie este obligatorie atât pentru personalul ­ma­gazinelor, cât şi pentru clienţii care intră în centrele comerciale. „Prin sistemul audio sunt comunicate, la fiecare 30 minute, mesaje de informare şi prevenţie împotriva răspândirii virusului. De asemenea, în fiecare locaţie a fost implementată semnalistică de prevenire şi de distanţare fizică, prin afişe, semnalizatoare pe podele s.a. Momentan, ramân închise, până la noi reglementări din partea autorităţilor, spaţiile de joacă pentru copii, de entertaiment şi zona de food court, fiind disponibile doar serviciile de livrare la domici­liu”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Achiziţionată în 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este una dintre cele mai extinse reţele de centre comerciale din Româ­nia. Winmarkt are în proprietate 14 centre comerciale şi o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecăruia dintre cele 13 oraşe: Alexandria, Bistriţa, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galaţi, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda şi Vaslui.

loading...
error: Content is protected !!