Economic

Ce inseamna cu adevarat produse din carne „fara E-uri”? Interviu cu Vlad Ciuburciu (Vascar)

Lumea este intr-o continua schimbare, la fel si generatiile de consumatori si obiceiurile lor, iar, odata cu ele, trebuie sa se adapteze si antreprenorii, pentru ca business-urile lor sa ramana relevante pe piata si sa aiba o oferta care vine in intampinarea cererii. Este si cazul Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, companie activa inca din 1984, anul infiintarii. Vascar isi actualizeaza permanent gama de produse, pentru a raspunde noilor trenduri la nivel national si european.

Un moment important il reprezinta lansarea extensiei de gama „Alege natural, fara E-uri”, de la Moldova in Bucate, cel de-al doilea brand Vascar, care contine produse 100% naturale, fara E-uri, aditivi, conservanti si coloranti alimentari, singurele ingrediente fiind carnea atent selectionata si condimentele naturale. „Am dorit sa oferim consumatorilor nostri oportunitatea de a se bucura de produse din carne cu un gust deosebit, hranitoare, din ingrediente 100% naturale. ‘Fara E-uri’ inseamna ca le-am eliminat complet, nu doar ca am inlocuit unele dintre ele cu altele. Este vorba despre o gama foarte variata de produse, cu un gust savuros”, spune Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu.

Mai exact, gama „Alege natural, fara E-uri” de la Vascar contine urmatoarele produse:

 – produse rumenite (muschi file, ceafa, salam rumenit, salam de vara, carnati taranesti);

 – produsele Moldova in Bucate realizate de celebrul chef Horia Varlan (carnaciori de casa, carnaciori de casa picanti, carnati taranesti cu busuioc, burger 100% antricot de vita);

 – specialitati din rata Moldova in Bucate (piept si pulpa de rata);

 – ciorbe si mancaruri la conserva Moldova in Bucate (ciorba de vacuta, de burta, radauteana, de fasole, de pui / ghiveci de legume, fasole cu costita, sarmalute din carne de porc si vita).

Ciuburciu (Vascar), despre pozitionarea „Alege natural, fara E-uri” de la Moldova in Bucate. „Este o gama premium, pentru gusturi rafinate. In urma unei cercetari interne realizate de catre Vascar, am aflat ca peste 80% dintre clientii nostri isi doresc produse pe cat de gustoase, pe atat de sanatoase. De altfel, grija oamenilor pentru sanatate si atentia fata de ceea ce consuma au crescut foarte mult in ultimii ani in Romania, ca parte a unei tendinte globale, iar aceasta este amplificata de noile generatii de consumatori. Ne bucuram si suntem mandri ca suntem printre primele companii din industria carnii din Romania care au creat o gama completa de mezeluri fara E-uri, aditivi sau conservanti. Iar, pe viitor, vom extinde aceasta abordare la intreg portofoliul, insa este un proces treptat, intrucat trebuie sa respectam cu strictete termenele de valabilitate pentru siguranta alimentara”, spune Directorul General Vascar.

Vascar, companie cu capital 100% romanesc, detine o fabrica cu capacitate extinsa de productie la Vaslui, 21 de magazine proprii in regiunea Moldovei si peste 400 de angajati. La finalul lui 2020, Vascar a raportat o cifra de afaceri de 22,8 milioane de euro, in crestere cu 13% fata de anul precedent.

Compania este unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local. In ultimii 5 ani, Vascar a platit peste 8 milioane de euro la bugetul de stat, dintre care 2,3 milioane de euro in anul 2020, si a investit peste 5 milioane de euro in retehnologizare si modernizare, dintre care 1,5 milioane de euro in 2020.

Articole similare