Economic

Ce faci cu deșeurile tale – gunoi, moloz, nisip, pietriș?

În ziua de azi, trebuie să fii atent când vine vorba de deșeuri – moloz, nisip, pietriș – indiferent dacă acestea provin de la casă, locuința personală, sau de la unele spații comerciale sau industriale. Este interzis să arunci deșeuri de acest fel (de la renovări, construcții, mobilier) la depozitele de gunoi obișnuite. 

Prin urmare, conform legii, eliminarea lor nu se face la gunoi, la tomberoanele din cartier. Problema de scoatere a deșeurilor se poate încredința unor profesioniști în transport de nisip și pietriș în București.

Deșeurile de construcții, de reparații și mutări nu pot fi eliminate ca orice gunoi normal, din cauza faptului că pot dăuna mediului. Există diferite tipuri de deșeuri de acest fel, ca de exemplu:

  • Plăcile de gresie și faianță, resturi de tapet, saci plini cu gunoi din construcții, moloz
  • Deșeuri de la instalații sanitare, de la toalete și chiuvete
  • Scânduri, rame de ferestre, uși, conducte, grile de balcon și altele.

De asemenea, nu se aruncă la gunoi obiectele mari, cum sunt produsele electronice sau diferite echipamente.

Molozul, gunoiul, pietrișul și mobila veche se pot elimina cu ajutorul unor servicii de cărat moloz pentru București care acționează rapid, debarasează, încarcă și oferă transport contra cost.

Aceste servicii trebuie luate în considerare, mai ales că aduc și multe beneficii:

  • Scapi de muncă și efort, nu-ți mai bați capul cu această treabă și nu-ți mai rupi spatele la transportul acestor deșeuri
  • Nu mai faci mizerie și nu mai ai discuții cu vecinii
  • O echipă va încărca rapid materialele și le va transporta cu mașina sau camionul
  • Anumite materiale pot fi reciclate, ca de exemplu pietrișul și betonul
  • Eliminarea deșeurilor se face repede, nu mai pierzi timp
  • Costul depinde de cantitatea de deșeuri ce trebuie eliminate.

Eliminarea deșeurilor se face în sectoarele 1-6 din București, în Ilfov, Popești-Leordeni, Jilava, Măgurele, Chitila, Dragomirești, Buftea, Otopeni, Bragadiru, Cornetu, Domnești, Pipera, Tunari.

Înainte de a apela la serviciile unei firme de colectare a deșeurilor, dacă ai timp și energie, cu puțin efort poți demonta anumite lucruri, piese vechi de mobilier, pentru a reduce din volum. În acest fel deșeurile vor ocupa mai puțin spațiu în camion și vor fi transportate mai eficient. Dacă anumite lucruri sunt foarte grele și mari, poți aștepta echipa de demontare, pentru a primi ajutor. Astfel de servicii sunt necesare mereu atunci când renovezi casa, sau când schimbi mobilierul vechi cu unul nou.

Eliminarea deșeurilor este necesară, mai ales în construcții, renovări, când resturile de materiale sunt în cantitate mare. Recomandat este să te adresezi acestor firme care oferă asemenea servicii de colectare și care își iau asupra lor responsabilitatea de a gestiona orice tip de gunoi.

Prețurile pentru servicii depind de cantitatea de deșeuri și de tipul acestora. De exemplu, pentru resturile de construcții, prețurile variază în funcție de cantitatea lor. De regulă sunt taxe fixe și nu se percep taxe suplimentare.

Acest sistem de gestionare a deșeurilor voluminoase este bine pus la punct, rapid, prompt și eficient. Acum este simplă și scoaterea deșeurilor din subsoluri, sau a mobilierului vechi din casă, chiar dacă stai la bloc la ultimul etaj. Vecinii nu vor avea ce să mai comenteze, pentru că nu-i vei deranja cu nimic. Poți comanda colectarea deșeurilor pe care le ai în orice moment, atunci când ai nevoie. Totuși, prezența ta în momentul colectării lor este necesară, pentru că trebuie să plătești și taxa pentru acest serviciu de debarasare, manipulare și transport.

Articole similare