Cultură

Ce citim în week-end? / ,,Fecioarele”, Alex Michaelides

Andreea Teodora GHICA,
Librar Cărturești Buzău

,,După ce ai omorât un om nu mai e cale de întoarcere. E ca și cum te-ai naște din nou, presupun. Dar nu o naștere obișnuită, e o metamorfoză. Ceea ce răsare din cenușă nu e o pasăre Phoenix, ci o făptură mai urâtă, diformă, ne­putând să zboare, un prădător care își folosește ghearele ca să taie și să sfâșie”.

Romanul ,,Fecioarele” este un thriller intens care te ține cu sufletul la gură de la un capitol la altul. Pasiunea pentru romanele de acest gen și impresia lăsată de prima carte a lui Alex Michaelides, ,,Pacienta tăcută”, împreună cu interesul de a descoperi încă o poveste fascinantă, m-au făcut să aleg să citesc ,,Fecioarele”.

Mariana, psihoterapeut de profesie, primește un telefon de la nepoata sa, Zoe, singura rudă rămasă în viață după moartea tra­gică a soțului ei, Sebastian, și a surorii ei. Aceasta îi dă vestea că prietena sa, Tara, a fost ucisă. Intrigată de această crimă macabră, Mariana devine ,,detectiv” și își propune să nu se dea bătută până nu află ce s-a întâmplat. Multe dintre indicii fac parte din scrieri antice grecești ce o conduc către profesorul Edward Fosca. Acest tip foarte controversat are un grup numit ,,Fecioarele”, din care fac parte doar fete ce îl venerează. Toate căile par să ducă spre el, un bărbat arătos și cuceritor. În momentul în care apare alt cadavru, în aceleași condiții în care a fost găsit și primul, cu victima din același grup, ,,Fecioarele”, îndârjirea Marianei devine și mai mare.

Așadar, insistențele poliției de a o face să se oprească par să nu conteze pentru eroina cărții. În continuare, totul tinde să se focuseze pe Edward Fosca, care pentru ea este întruchiparea perfectă a ucigașului căutat.

Dar oare el este ade­văratul inculpat? Multe răsturnări de situație și secrete plasate foarte bine de către autor te fac să îți schimbi percepția ca cititor în legătură cu adevăratul criminal. Nu știi niciodată la ce să te aștepți, motiv pentru care am fost încântată de lectura acestei cărți.

Finalul nu dezvăluie doar un mare secret, ci unul foarte dureros, la care nici nu te-ai fi gândit.  Minunat, alert, captivant sunt cuvintele care descriu acest roman. Vă invit pe toți să îl citiți și dacă nu sunteți pasionați de genul thriller, cine știe, poate o să deveniți!

Articole similare