Cultură

Ce cărți lansează Primăria la Gaudeamus

Primăria municipiului Buzău organizează primul mare eveniment public în Piața Dacia de după reabilitarea acesteia. Este vorba despre Târgul de Carte Gaudeamus Radio România – Ediția Buzău 2024, ce va avea loc în perioada 12-16 iunie, între orele 11.00 și 21.00, cu acces liber pentru public. Sunt amenajate 12 pavilioane expoziționale, care vor găzdui cele mai noi și mai atractive titluri publicate de peste 30 de edituri, majoritatea cunoscute și apreciate de publicul din întreaga țară, jocuri educaționale și muzică bună.

Este a treia ediție a Gaudeamus la Buzău, dar aceasta este prima în care Primăria este partener. Nu este o surpriză acest parteneriat având în vedere faptul că de fiecare dată a participat cu un stand propriu de carte. Putem spune că a devenit deja o tradiție ca Primăria Buzău  să se prezinte la acest eveniment cultural și educațional cu un stand propriu în care să prezinte volumele pe care le-a editat. Nici nu este dificil să facă acest lucru, având în vedere faptul că în anii aceștia Primăria a editat nu mai puțin de  60 de cărți. De altfel, primarul Constantin Toma anunță că la această cea de-a treia ediție Gaudeamus la Buzău va avea loc și un eveniment de lansare de carte organizat de Primărie.

Primarul Constantin Toma mai anunță două titluri pe care le lansează Primăria, dintre care unul în premieră absolută: „Este vorba de un album foto inedit. Este vorba de Ion Andreescu, 92 de picturi. În această colecție vom avea majoritatea picturilor despre Buzău, pentru că am constatat cu plăcere și bucurie că Buzăul este cel mai pictat oraș din România, ca, de altfel, și împrejurimile sale. Și de cine este pictat? Este pictat de un pictor, un artist care moare la 32 de ani. În 1882, când a murit, Nicolae Grigorescu spunea: <Moare astăzi cel mai mare artist al României>. Acest om care a  trăit foarte puțin, ne-a lăsat o avere incomensurabilă”, spune primarul Constantin Toma. Legătură cu Ion Andreescu are și cel de-al doilea volum care va fi lansat la târg, pe care îl aduce în atenție primarul Constantin Toma. Este vorba, spune acesta, despre studiul unui cercetător de la Academia Română, Radu Bogdan, care a studiat 50 de ani și a scris în 20 de ani două volume despre viața și activitatea lui Ion Andreescu. „Această carte editată la un alt nivel față de ce putea să facă Academia Română în 1969 va ajunge la liceele de artă din România, la toate facultățile de profil din România și la toate bibliotecile importante din România”, a declarat primarul municipiului Buzău.

Va fi și o a treia lansare. De această dată este vorba despre o carte la care primarul a lucrat împreună cu echipa. Se numește „Kaizen în administrația publică. O reformă necesară în România!”, unde se demonstrează că, după șapte ani de aplicare Kaizen la Primăria Municipiului Buzău, s-a redus cu 3.596 de ani timpul de răspuns la solicitările oficiale ale cetățenilor și firmelor, cu un număr de salariați diminuat cu 30 la sută. Au crescut veniturile proprii cu peste 20 de milioane euro, de la 32 de milioane euro în 2016, la peste 52 de milioane euro în 2023. Se mai arată cum a crescut suma fondurilor europene atrase pentru finanțarea investițiilor publice în Municipiul Buzău, de la zero euro în 2016, la 422 milioane euro în septembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare