marți, 07 iulie 2020

Ce beneficii îți poate aduce consumul de aronia?

Raspunsul este unul extrem de simplu, respectiv foarte multe.  Si toate au legatura cu sanatatea si starea de bine in general. Iar cei care inca nu stiu  ce este aronia pot afla ca este vorba despre un arbust cu fructe mici, fie rosii, fie negre, fie de culoare violet.

Iar consumul zilnic de aronia poate face adevarate miracole pentru sanatatea fiecaruia dintre noi care vor dori sa se convinga de calitatile lor certe. Astfel, aronia este un adevarat rezervor de vitamine, A, B, C, D, E, K, P, Q, are un continut generos de minerale, fibre, folati, zinc, magneziu, mangan, fier, calciu, potasiu, iar aceasta „zestre” deosebita o transforma intr-un adevarat luptator impotriva unei serii intregi de boli si afectiuni.

Astfel, consumand constant aronia, sub forma in special  de suc natural, pentru ca in stare proaspata gustul este foarte astringent, ajuta considerabil la fortificarea sistemului imunitar.

Racelile pot fi combatute cu rezultate bune cu ajutorul aroniei, gratie efectelor sale antiinflamatoare si antibacteriene.

De asemenea, are efecte pozitive asupra functionarii sistemului cardiovascular , consumul de aronia ajutand la reglarea tensiunii arteriale. Totodata, este indicat consumul de aronia, cu indicatiile specialistilor, in cazul persoanelor care sufera de diabet, contribuind la o tinere echilibrata sub control a nivelului de zahar din sange.

Tot consumul de aronia este foarte util in orice cura de detoxifiere, gratie continutului extrem de bogat in antioxidanti, mai mare decat cel din rodii, afine sau merisoare. Iar aceasta calitate speciala face ca aronia sa fie benefica si in prevenirea mai multor tipuri de cancer, atunci cand se procedeaza la un consum regulat al acestui fruct – miracol.

Nu sunt de neglijat nici beneficiile consumului de aronia in ceea ce priveste ameliorarea sau chiar combaterea unei serii de alergii, prin efectele sale antihistaminice. Rinitele, starile de stres, de anxietate pot la randul lor sa fie combatute cu succes printr-un consum constant de sucuri preparate din aronia. Totodata, au de castigat si sistemul digestiv, functia cognitiva, dar si acuitatea vizuala.

Astfel, aronia poate fi consumata sub forma de suc, sirop, dulceata, infuzii dupa uscarea fructului, ca ingredient in smoothie. Proprietatile deosebite ale aroniei sunt utilizate si la producerea de creme de fata, de protectie solara, sapunuri,  alte articole de infrumusetare, dar si sub forma de colorant alimentar, gratie pigmentilor speciali ai acestor fructe – minune.

 

loading...
error: Content is protected !!