marți, 07 iulie 2020

Gloria şi HC Buzău, campionate cu 16 echipe în sezonul următor

• După ce s-a decis ca nimeni să nu mai retrogradeze din Ligile Naţionale de handbal

Un sezon, 2020-2021, de tranziţie, asta le aşteaptă pe cele două echipe buzoiene de handbal, cea ­fe­minină şi cea masculină, în viitoarea stagiune, care, în mod normal ar trebui să înceapă la toamnă. În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului de Administraţie al FRH, de lunea trecută, s-a stabilit ca sezonul 2020-2021 al Ligilor Naţionale să aibă la start 16 formaţii.

Nimeni nu va retrograda, nici la fete, nici la băieţi, urmând ca, potrivit scenariilor existente în acest moment, să retrogradeze apoi patru formaţii, pentru a se reveni la formatul iniţial de 14 echipe. Pentru Gloria şi HC Buzău vor urma mai multe meciuri, cu un program mai încărcat, mai ales în cazul handbalistelor care vor fi implicate şi în Cupa EHF.

De asemenea, în debutul stagiunii viitoare, undeva în luna august, Gloria ar putea evolua şi în Final Four-ul Cupei României, unde este deja calificată. În acelaşi timp, o provocare va fi şi pentru handbalişti care, scăpaţi de retrogradare în sezonul acesta, ce a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, vor avea emoţii şi mai mari în campionatul viitor, în care numărul echipelor ce vor retrograda se va dubla practic.

Turnee de promovare pentru completarea locurilor

După excluderea Coronei Braşov, echipă implicată în scandalul de dopaj, Liga Florilor continuase doar cu 13 echipe, astfel că, în completare, din liga secundă vor promova acum trei formaţii.

În Liga Zimbrilor însă, vor urca, aşa cum era şi stabilit, doar două. Pentru locurile rămase libere se vor disputa turnee de promovare, care vor avea la start cele mai bune opt echipe din Divizia A. CSM Galaţi, Neptun Constanţa, Dacia Mioveni şi ACS Crişul Chişineu-Criş conduc cele patru serii din Divizia A feminină, în timp ce, în liga secundă masculină, liderele celor patru serii sunt CSU Suceava, CS ­Me­d­gidia, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc şi CSM Oradea.

Federaţia urmează să stabilească datele când va fi posibilă organizarea celor două turnee, dar şi sistemul de promovare.

loading...
error: Content is protected !!