Economic

Ce achiziții și cheltuieli sunt eligibile prin Masura POC 4.1.1?

Fondurile Europene Nerambursabile reprezintă una dintre modalitățile prin care îți poți dezvolta afacerea în mod sustenabil și fără să îți face prea multe griji. Există numeroase Măsuri prin care se pot accesa fonduri nerambursabile, în funcție de domeniul de aplicabilitate, de categoriile de întreprinderi cărora se adresează și de felul în care pot fi cheltuite aceste fonduri.

Dacă și compania ta a avut de suferit în anul 2020, înregistrând o scădere a cifrei de afaceri cu cel puțin 5% față de 2019, atunci s-ar putea să poți obține Fonduri Europene Nerambursabile prin Masura 4.1.1 POC.

Măsura destinată Investițiilor în Activități Productive va fi disponibilă începând cu luna ianuarie 2022 și este bine de știut că înlocuiește Fosta Măsura 3 – Granturi Investiții. Prin intermediul Măsurii POC 4.1.1 se pot obține fonduri cu o valoare cuprinsă între 50.000 euro și 1.000.000 euro, însă nu mai mult de 5x valoarea Cifrei de Afaceri din anului 2019. S-a eliminat principiul primul venit – primul servit, astfel că este nevoie să ai un proiect perfect pentru a obține finațare.

Cine poate aplica pentru Măsura POC 4.1.1?

 Pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile prin Măsura POC 4.1.1 se pot înscrie IMM-uri înființate cel mult până la 31.12.2018 din următoarele domenii de activitate: Industria Prelucrătoare (în afară de codurile CAEN 11 – fabricare băuturi, 12 – fabricare tutun și 254 – fabricarea armamentului și muniției), Construcții, Comerț cu ridicata și cu amănuntul; Repararea autovehiculelor și motocicletelor, Transport și depozitare, Hoteluri și restaurante, Activități profesionale, științifice și tehnice, Activități de servicii administrative și de activități de servicii suport, Învățământ, Sănătate și asistență socială, Activități de spectacole, culturale și recreative, alte activități de servicii.

Ce achiziții și cheltuieli sunt eligibile prin Măsura POC 4.1.1?

 În mare parte, prin această Măsură sunt permise Investițiile în Activități Productive. Există o listă de cheltuieli permise, dintre care enumerăm doar câteva: achiziția de echipamente si utilaje, achiziția de echipamente inclusiv echipamente IT, achizitia de panouri fotofoltaice, Cheltuieli  legate de consultanta si proiectarea arhitecturala, management de proiect, asistenta tehnica, dirigentia de șantier, Cheltuieli cu racordul la utilitati, cheltuieli privind accesibilitatea. Restul cheltuielilor permise pot fi văzute în Ghidul Solicitantului, ce a fost lansat deja.

De ce este important să ai un consultant?

Având în vedere că domeniul fondurilor nerambursabile nu este unul tocmai simplu, pentru a te asigură că șansele tale sunt destul de mari și că poți obține finanțare pentru afacerea ta, ar fi bine să apelezi la un consultant. Astfel, vei primi sprijinul necesar atât pentru elaborarea și depunerea proiectului, dar și pentru implementarea lui. Foarte important este să ai sprijin și în faza de monitorizare, pe o perioadă de 3 ani.

Dacă nu știi la cine să apelezi, Reiden Business Consulting îți stă la dispoziție și te va ajuta atât în obținerea fondurilor nerambursabile, dar și în etapele de implementare și monitorizare a proiectului.

(Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LtNvQHdKkmw)

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker