Actualitate

Caz șocant la Pogoanele: și-a bătut copilul de 3 ani până l-a omorât, apoi l-a mușcat ca să-și revină

UPDATE

Detalii șocante apar în cazul băiețelului ucis de mamă, de la Pogoanele. Dovadă că acest copil nu ar fi fost dorit de cea care i-a dat viață, mai ales că nu era copilul concubinului său, este că imediat după naștere el a fost încredințat unui asistent maternal care l-a îngrijit până în toamna anului trecut. În septembrie anul trecut, mama lui a obținut în instanță dreptul de a-l crește iar autoritățile susțin că în tot acest timp au fost monitorizați însă nimic nu anunța nenorocirea.

Caz șocant la Pogoa­nele. Un băiețel de nici trei ani a murit după ce a fost lovit în cap de mai multe ori și mușcat pe tot corpul. Bănuită de fapta cumplită este chiar mama copilului, o tânără de 27 de ani, care, într-un moment de furie nejustificată, și-a bătut copilul până l-a lăsat fără suflare. Copilul fu­sese lăsat în cameră cu doi frați mai mari, un băiat de 4 și o fată de 11 ani, și, inițial, s-a crezut că aceștia l-ar fi lovit. Cadrele medicale chemate să-l preia pe micuț l-au găsit în stop cardio-respirator și s-au chinuit mai bine de o oră să-l resusciteze, însă efortul a fost în zadar.

La autopsie s-a aflat că moartea micuțului a fost violentă, cu hemoragie intracraniană și mușcături pe tot corpul. Totul a ieșit la iveală atunci când fețița de 11 ani a rupt tăcerea după ce a văzut că fratele său mai mic nu a putut fi salvat. Mama copilului, o tânără de 27 de ani, a încercat să-și ascundă fapta, motivând că l-a mușcat pe băiat ca să-și revină. Rezultatul necropsiei și mărturia fiicei sale au fost însă suficiente pentru anchetatori. Femeia nu a fost încă ­ares­tată, dar a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca pentru efectuarea unei expertize de specialitate care să stabilească dacă tânăra avea discernământ în momentul în care și-a lovit copilul până l-a omorât. Ulterior, în funcție de rezultatul evaluării psihiatrice, procu­rorul de caz va decide dacă va propune instanței ares­tarea preventivă sau va cere menținerea internării femeii.

Tragedia a avut loc pe 1 februarie. Potrivit localnicilor, copiii au tați diferiți, iar băiețelul decedat ar fi fost născut când concubi­nul tinerei era plecat din țară. Bărbatul a acceptat situa­ția, dar scandalurile se țineau lanț în familie din această cauză. Acesta ar fi fost și motivul pentru care tânăra intrase într-o oarecare depresie și se răzbuna periodic pe copil.

Un comentariu

  1. Cine integreaza copii in familii sa raspunda penal se numește protectia copilului care trebuie protejat nu omorat nu sa se faca treaba doar din birou

Articole similare