Sănătate

Peste 500 de persoane vaccinate în weekend la centrul drive-thru de la Kaufland

Deschiderea unui centru ­dri­ve-thru în oraș a fost bine primită de buzoieni, care s-au vaccinat într-un număr destul de mare în week-end. Peste 500 de persoane s-au prezentat vineri după-amiază, sâmbătă și duminică în centrul amplasat în parcarea centrului comercial Kaufland, majoritatea imunizate cu prima doză.

Astfel, în centrul de la ieșirea spre Ploiești s-au prezentat vineri 119 de persoane, dintre care trei au fost pentru rapel. Numărul acestora a fost în creștere, iar sâmbătă s-au imunizat 181 de persoane – două dintre acestea fiind pentru a doua doză -, iar duminică au fost vaccinate 240 de persoane, dintre care cinci au primit rapelul. În total, la centrul drive-thru au fost imunizate 540 de persoane; dintre acestea doar zece au primit rapelul, restul fiind prezente pentru prima doză.

Luni dimineață centrul drive-thru mai avea în stoc doar 11 doze de vaccin. Reamintim buzoienilor că aici serul administrat este cel de la Pfizer. Buzoienii se pot prezenta la vaccinare doar cu buletinul, fără programare. Este primul centru drive-thru deschis în Buzău, iar autoritățile au în vedere să mai ­înființeze alte astfel de centre dacă acesta va avea succes.

Buzoienii sunt așteptați în continuare să se vaccineze, centrul fiind deschis în fiecare zi, între orele 10.00 și 20.00, după cum a anunțat prefectul Silviu Iordache. Aici sunt prezenți șapte medici, 17 asistenți, doi registratori și, în medie, zece voluntari pe zi. Pentru a reduce timpul de așteptare înainte de imunizare, cei care vin să se vaccineze pot avea chestionarul de triaj gata completat.

Articole similare