Actualitate

Câteva ore de distracție în club l-au costat cariera pe ofițerul de la Rutieră Bogdan Soare

Polițistul de la Serviciul Rutier al Poliției Județene Buzău care, băut fiind, a provocat în diminea­ța zilei de 1 martie 2020 un accident de circulație – în urma căruia atât el, cât și o tânără care îl însoțea au ajuns în stare foarte gravă la spitalul din Buzău -, rămâne cu condamnarea de 1 an și 6 luni închisoa­re cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de supraveghere de 3 ani. Curtea de Apel Ploiești i-a respins miercuri apelul la sentința Judecătoriei Buzău.

Instanța de fond a mai dispus, în cazul inspectorului de poliție Bogdan Soare, interzicerea ­exerci­tării drepturilor de a alege și de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică ­exercițiul autorității de stat. Ca urmare, acestuia îi vor fi încetate raporturile de serviciu. În perioada suspendării executării pedepsei, acesta va fi obligat să se prezinte la Serviciul de Probațiune Buzău la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu ­suprave­ghe­rea sa, să anunțe, în prea­labil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășeș­te ­cinci zile, precum și întoar­cerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și ­do­cumente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență, să frec­venteze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probațiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate. Totodată, polițistul va presta 100 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul SC URBIS SERV SRL Buzău sau în cadrul SC RER Ecologic Service Buzău SA.

Polițistul Bogdan Soare a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe în luna iunie și dosarul a trecut rapid de camera preliminară. De asemenea, pe fondul cauzei, instanța s-a pronunțat după două amâ­nări. Inspectorul de poliție Bogdan Soare, aflat în afara orelor de serviciu, conducea, în dimineața zilei de 1 martie 2020, un autotu­rism BMW; el nu a acordat prioritate la intrarea într-o intersecție și a intrat în coliziune cu o autoutilitară. În urma impactului, atât polițistul, cât și o pasageră de 20 de ani aflată pe locul din dreapta, au fost răniți, tânăra fiind transferată în comă la un spital din Capitală. Din fericire, aceasta s-a recuperat bine.

Potrivit IPJ Buzău, „în timp ce conducea pe direcția Pietroasele-Buzău, un bărbat de 33 de ani din Buzău a intrat în coliziune pe fondul neacordării de prioritate cu un autoturism care circula pe DN1B dinspre Buzău spre Mizil. În urma impactului, atât șofe­rul buzoian, cât și pasagerul din dreapta sa au fost răniți și au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Polițiștii vor întocmi dosar penal și continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, trans­mitea IPJ Buzău.

Analiza probelor de sânge prelevate după ce acesta a ajuns la spital a indicat o alcoolemie de 1,5 grame alcool/litru. Polițistul ieșise din serviciu și a decis să meargă să petreacă alături de câțiva prieteni într-un club. Acolo a băut vin fără să fi mâncat ceva înainte, ceea ce a ridicat semnificativ nivelul alcoolemiei. Spre dimineață, s-a hotărât să urce la vola­nul mașinii, considerând că distanța nu este așa mare până în Buzău. Însă s-a întâmplat nenorocirea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a derulat cercetările în acest caz, iar inspectorul Bogdan Soare a fost cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât și pentru conducere sub influența alcoolului. La finalul anchetei a fost trimis în judecată doar pentru fapta din urmă. De asemenea, conducerea IPJ Buzău s-a sesizat și a declanșat o anchetă disciplinară în cazul polițistului de la Rutieră care a provocat accidentul. Inițial, acesta a fost transferat la Postul de Poliție Ziduri, ulterior trimiterii în judecată fiind pus la dispoziția conducerii IPJ Buzău, desfășu­rându-și activitatea în cadrul unui serviciu neo­perativ.

Articole similare

error: Continut protejat!!