vineri, 16 aprilie 2021

Câți buzoieni s-au programat pentru etapa a treia de vaccinare

Înscrierile pe listele de așteptare pentru etapa a treia de vaccinare au început pe 15 martie. Într-o perioadă în care numărul cazurilor de Covid-19 este în creștere, constatăm că interesul pentru vaccin este unul destul de mare la Buzău. Până în prezent, 7.200 de buzoieni s-au înscris pentru vaccin pe platforma online. Potrivit datelor oferite de „Newsweek România”, în București s-au înscris pe lista de așteptare cele mai multe persoane, iar Buzăul se situează la jumătatea clasamentului.

Mai mult, în ciuda controverselor legate de vaccinul AstraZeneca, buzoienii s-au înscris și pe lista de așteptare pentru centrul de pe Bulevardul ,,Nicolae Bălcescu”, acolo unde se administrează exclusiv acest ser. De asemenea, în acest centru sunt și cele mai multe locuri libere, respectiv 404, dar se pot vaccina doar persoanele înscrise în etapa a doua, întrucât etapa a treia de vaccinare nu a început încă în județ. În celelalte centre din județ, în care se administrează vaccinurile de la Pfizer și Moderna, nu mai sunt disponibile atât de multe locuri. Conform datelor de pe platforma de programare, în centrul de la Liceul Sportiv mai sunt disponibile nouă locuri, restul centrelor fiind ocupate.

La nivel național s-au înscris pe listele de așteptare peste 400.000 de persoane, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activitaților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CN­CAV). Dintre acestea, 102.508 sunt numai în București, Capitala fiind urmată, pe locurile fruntașe ale clasamentului, de județele Brașov și Prahova.

La nivelul județului cazurile de infectare cu Covid-19 sunt în creștere, în ultima raportare, de miercuri dimineața, fiind confirmate 65 de cazuri noi; de asemenea, două comune sunt în scenariul roșiu, respectiv Amaru și Bozioru, iar începând cu data de 16 martie, Buzăul se află în scenariul galben.

Reamintim că programarea pentru vaccinare se poate realiza atât online, în platformă, cât și telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

loading...