Sport

Căţeluşi şchiopi pe ritmuri sud-americane

Gloria Buzău – Dinamo Bucureşti 2-1 (1-1)

Eşecurile succesive din deplasare, de la Iaşi şi Miercurea Ciuc, care au scos Gloria în afara play-off-ului, îi puseseră pe fotbalişti şi pe antrenorul Cristi Pustai sub o mare presiune, astfel că, pentru a nu pierde contactul cu grupul primelor șase, Gloria echipa buzoiană era obligată să scoată maximum din confruntarea de duminică, cu Dinamo.  „Câini” care suferă cumplit şi după retrogradarea în Liga a 2-a, echipă  măcinată de conflicte interne între diverse tabere şi de lipsa acută a banilor, cu jucători modeşti ori de valoare îndoielnică şi, poate cel mai grav, fără o perspectivă clară, abia făcând faţă şi la acest nivel, unde este mai degrabă aproape de retrogradarea în Liga a 3-a decât de o prezenţă în play-off. Pentru spectacolul din teren, Dinamo nu a arătat chiar atât de rău în Crâng.

„Câinii” au început meciul cu un gol după mai puţin de două minute, când Deniz Giafer a marcat după o centrare din corner a lui Bani. Au urmat apoi două ocazii mari ale buzoienilor, ambele prin Ciobanu, dar portarul Dujmovic a făcut minuni. Gloria a egalat în minutul 24, când şutul uruguayanului Ariel Lopez, pe colţul scurt, s-a oprit în vinclu. Până la pauză, Dinamo a avut două ocazii bune, prin Vali Lazăr şi Neluş Roşu, dar a fost rândul lui Stoian să apare incredibil.

În repriza a doua, tot Buzăul a avut iniţiativa. Mai întâi fostul dinamovist Neicuţescu nu l-a putut bate pe Dujmovic, iar apoi argentinianul Pablo Gaitan a marcat golul victoriei în minutul 79, care a urcat Gloria pe locul 7, cu 13 puncte, la egalitate cu Ciucul, de pe 6, ultimul loc eligibil pentru play-off, însă la numai două de liderul surpriză al seriei, Oţelul Galaţi, iar pe Dinamo a trimis-o pe 16, loc direct retrogradabil!

După această etapă a 7-a, Liga a 2-a s-a întrerupt pentru a face loc meciurilor echipelor naţionale. Campionatul se va relua în jurul datei de 1 octombrie, cu etapa a 8-a, cu un meci extrem de accesibil pentru buzoieni, pe terenul penultimei clasate, Unirea Constanţa.

Cristi Pustai: „Meci de referinţă”

Ceva mai puţin stres pentru antrenorul Gloriei după victoria cu Dinamo şi înaintea primei întreruperi a campionatului. De acum înainte, este de părere Cristi Pustai, echipa trebuie să adune cât mai multe puncte pentru a se fixa pe locurile de play-off. „Dinamo era pe un drum bun. După victoria de la Chiajna, jocul cu Steaua şi calificarea din Cupa României, am întâlnit o altfel de Dinamo, dar important e că am luat cele trei puncte, că am rămas în plutonul fruntaş. La pauză i-am certat pe cei care erau responsabili de apărare. Eu am fost precaut, dar din păcate Dinamo a avut două-trei contraatacuri periculoase. Am avut şi noi câteva atacuri periculoase, dar trebuia să spun nemulţumirea faţă de începutul de meci. Trebuie să privim meciul acesta ca pe unul de referinţă, iar de acum să ne vedem de treabă, să câştigăm punctele. Să le luăm şi să urcăm în clasament. Am reuşit să ne câştigăm meciul de acasă, să avem în patru meciuri jucate aici trei victorii şi un egal. Au fost cele două sincope în deplasare, pe care le anticipam, la Iaşi şi Csikszereda. Dacă eram întrebat la început unde mă vedeam în etapa a 7-a, aş fi spus că media de două puncte pe meci e o promovare directă”, a spus Cristi Pustai după meci.

Mister s-a înclinat de data aceasta în faţa suporterilor, pe care, de curând, îi taxase că nu susţin echipa: „La 1-0 pentru Dinamo şi la seria ratărilor lui Ciobanu, mă gândeam că vom intra în acea pasă proastă, de zi proastă, că publicul nu ne va susţine. Cred că şi fanii lui Dinamo au trezit orgoliul buzoian şi s-a văzut. Lumea vine la stadion să vadă determinare, să vadă dorinţă. Eu cred că azi a văzut de toate. Le mulţumim fanilor, cred că le-am satisfăcut pofta. Eu cred că jocul a fost peste nivelul Ligii a 2-a”.

GLORIA: Stoian – Pîrvulescu, Vîrtej, Lopez, Uţiu – Honciu (85 Val. Alexandru), Trebotic, Blejdea (69 Gaitan), Neicuţescu (85 Wiktorski), Cr. Ciobanu (77 Al. Munteanu) – Boiciuc (85 R. Matiş). Antrenor: Cristian Pustai. DINAMO: Dujmovic – De Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – N. Roşu, Iglesias, Ghezali, Borduşanu – V. Lazăr (59 Buhăescu), Bani (71 Al. Pop). Antrenor: Ovidiu Burcă. Au marcat: A. Lopez 24, Gaitan 79 – Giafer 2. Arbitru: Ovidiu Robu (Chitila).

Liga a 2-a – Etapa a 7-a

 • Viitorul Tg. Jiu – Progresul Spartac 1-0
 • Unirea Dej – Politehnica Timişoara 2-2
 • Concordia Chiajna – CSC Şelimbăr 0-1
 • Minaur Baia Mare – CSC Dumbrăviţa 3-4
 • Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina 0-1
 • Gloria Buzău – Dinamo Bucureşti 2-1
 • Ripensia Timişoara – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0
 • Unirea Slobozia – Politehnica Iaşi 0-0
 • Oţelul Galaţi – FC Braşov 2-1
 • Steaua Bucureşti – Unirea Constanţa – amânat

Clasament

 1. OŢELUL 15 p.
 2. Slobozia 14 p.
 3. Şelimbăr 14 p.
 4. Poli Iaşi 14 p.
 5. Unirea Dej 14 p.
 6. Csikszereda 13 p.
 7. Gloria 13 p.
 8. Steaua 13 p.
 9. Viitorul Tg. Jiu 12 p.
 10. Slatina 11 p.
 11. Progresul 10 p.
 12. FC Braşov 8 p.
 13. Baia Mare 8 p.
 14. Chiajna 7 p.
 15. Dumbrăviţa 7 p.
 16. Dinamo 6 p.
 17. Ripensia 5 p.
 18. Timişoara 5 p.
 19. Constanţa 3 p.
 20. Metaloglobus 1 p.

Articole similare