Actualitate

Buzoieni sancționați pentru că și-au renovat aiurea apartamentul

A devenit deja o obișnuință printre proprietarii de apartamente să le recompartimenteze, cu precădere în stilul „open space”, prin care pereții dintre camere sunt dărâmați și dau, astfel, impresia unei suprafețe mai mari. Cu toate acestea, astfel de demolări nu se pot face la voia întâmplării, ci există un cadru legal ce trebuie consultat înainte. Un buzoian a reacționat vehement după ce a sesizat că vecinii recent mutați într-un apartament din bloc dărâmă pereții interiori fără a avea autorizație, lucru pe care i l-a adus la cunoștință și primarului Constantin Toma.

„Vă semnalez faptul că vecinii recent mutați la apartamentul 2 parter, din același bloc, demolează pereți interiori. La solicitarea mea de a-mi prezenta un proiect în baza căruia fac modificările la arhitectura blocului, nu au fost în măsură să-mi arate așa ceva și păreau că nici nu știu despre ce este vorba. Au sistat pentru o zi lucrările, pentru ca astăzi, 08.09.2022, să le reia. Vă rog să verificați legalitatea lucrărilor pe care le întreprind, întrucât sunt îngrijorat de situația securității blocului în care locuiesc, mai ales că trăim într-o zonă cu risc seismic ridicat!”, i-a transmis buzoianul primarului Toma, pe platforma Buzau City Report.

Constantin Toma a dispus verificări la fața locului, iar bănuiala buzoianului a fost confirmată și s-a dovedit că proprietarii apartamentului nu dețineau documentele necesare care să îi autorizeze să facă astfel de intervenții. În cauză, ei au fost sancționați conform Legii 50 din 29 iulie 1991 (republicată), în care este stipulat încă de la primul articol faptul că „executarea lucrărilor de construcții este permisă numai pe baza unei autorizații de construire sau de desființare, emisă în condițiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil – teren și/sau construcții – identificat prin număr cadastral, în cazul în care legea nu dispune altfel”.

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat executarea unor lucrări de recompartimentare în interiorul apartamentului fără să dețină documente legale, aspect pentru care a fost aplicată sancțiune în conformitate cu prevederile Legii 50/1991 R”, a transmis primarul Buzăului.

Legea 50/1991 poate fi consultată AICI.

Articole similare