Educație

Câte posturi titularizabile sunt vacante în judeţul Buzău

Înscrierile la Titularizare au început marţi dimineaţă, după ce lista posturilor titularizabile a fost publicată de Ministerul Educaţiei luni seară, la ora 22.00, pe site-ul dedicat, ti- tularizare.edu.ro. La nivel naţional sunt aproape 4.700 de locuri pe perioadă nedeterminată în învăţământ, iar dintre acestea doar 81 sunt în judeţul Buzău.

Este vorba despre posturile pe care candidează profesorii care vor să încheie un contract pe perioadă nedeterminată în sistemul de învăţământ. Pe lângă acestea, au fost scoase la concurs și posturile disponibile pentru o perioadă determinată. 159 astfel de posturi sunt disponibile la nivelul jude­ţului. În total, în judeţul Buzău sunt 592 de posturi vacante/ rezervate incomplete.

Titularizarea reprezintă angajarea unui cadru didactic într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la examenul scris, cât și la inspecţia la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecţie.

Odată cu prelungirea stării de alertă începând cu 13 mai, pentru 30 de zile se suspendă însă inspecţiile speciale la clasă și probele practice pentru candidaţii la concursul naţional.

Pe judeţe, situaţia posturilor pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs, arată că în Gorj sunt cele mai puţine, doar 15, apoi în Olt 24 și în Mehe­dinţi 26. Cele mai multe posturi sunt în București – 574, urmat de Ilfov, cu 286, și Prahova, cu 194.

Proba scrisă a concursului naţional de angajare în învăţământ este programată să aibă loc pe 21 iulie 2021, la o săptămână după examenul de definitivat, programat pe 14 iulie.

Înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2021, la inspectoratele școlare/centrele de înscriere are loc în perioada 11-17 mai 2021, potrivit calendarului. Potrivit metodologiei de organizare a concursului, cazierul judiciar și adeverinţa de integritate comportamentală nu mai sunt necesare, acestea fiind solicitate de inspectoratele școlare.

Vezi AICI lista finală reactualizată cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs ISJ Buzău

Articole similare

error: Continut protejat!!