vineri, 25 septembrie 2020

Câte locuri de carantină au pregătite autorităţile pentru buzoienii reveniţi din zone roşii de COVID 19

Zeci de buzoieni au revenit acasă din străinătate, din zonele roşii, în ultima perioadă iar în următoarele zile s-+ar putea înregistra un aflux. Deocamdată nu se ştie câţi buzoieni vor ajunge acasă înainte de Paşte, însă şefii judeţului caută în permanenţă noi locaţii în care să fie carantinaţi cei care vin din zonele de risc privind extinderea infecţiei cu noul coronavirus. Peste 10 locaţii erau folosite în acest scop până ieri. Din cele 674 locuri disponibile în spaţiile închiriate de autorităţi erau ocupate 514, însă situaţia este în dinamică, zilnic fiind persoane care ies din carantină. Alte 1510 persoane erau miercuri izolate la domiciliu.

Autorităţile guvernamentale au lansat deja recomandarea către românii aflaţi încă peste hotare să nu vină acasă de Paşte dacă nu au o urgență. Românii care vin din străinătate trebuie să stea în izolare sau în carantină, ceea ce înseamnă că nu vor face oricum Sărbătorile acasă.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în România au intrat aproximativ 300.000 de oameni, dintre care 250.000 de români, spune buzoianul Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Numărul celor care intră în România ar putea să crească în perioada dinaintea Paștelui. Secretarul de stat Bogdan Despescu face un apel la românii din străinătate să nu revină în țară de Paște dacă nu au o urgență, pentru că, odată intrați în România, vor sta în carantină într-un centru sau în izolare timp de 14 zile în localitatea de domiciliu. “Cine nu are o urgență, să rămână la domiciliu. E cea mai bună formă de a ne proteja pe noi și pe ceilalți”, a spus Bogdan Despescu.

loading...
error: Content is protected !!