sâmbătă, 24 octombrie 2020

Cătălin Predoiu, despre ordonanța “taxei pe lăcomie”: „Când investitorii ies de pe o piață, o fac în cascadă”

Fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu, deputat al Partidului Național Liberal, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care își manifestă îngrijorarea față de efectele „Ordonanței disperării”, care percepe o taxă de 2% din cifra de afaceri, avertizând că firmele străine se vor retrage de pe piață.

„Întreb public pe ministrul de resort și pe primul ministru Dăncilă dacă este adevărat că mai mulți traderi (companii străine) de energie au depus cerere de retragere de pe piața românească, odată cu intrarea în vigoare a ceea ce aș numi <Ordonanța disperării> emisă de guvernul PSD-ALDE, respectiv cea prin care se percepe o taxă de 2% din cifra de afaceri”, spune Predoiu. Acesta avertizează că, dacă situația este reală, România riscă să piardă investitori importanți, deoarece aceștia vin și pleacă „în cascadă”: „Dacă este adevărat, precedentul ar fi extrem de periculos și în curând vom auzi oficial de la alți investitori străini că își retrag afacerile din România! Când investitorii se decid să intre pe o piață, o fac în cascadă, când ies, o fac similar. în ritmul acesta, recesiunea e un scenariu foarte plauzibil. Solicit Guvernului confirmări/infirmări ale celor de mai sus, explicații și soluții, după caz”, continuă deputatul liberal buzoian.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, ordonanța de urgență privind măsurile fiscale, numită și ordonanța „taxei pe lăcomie”, în ciuda tuturor protestelor companiilor importante și a problemelor de la bursa de valori. Printre principalele prevederi se numără impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%, mișcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% și majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

1 COMENTARIU

  1. Invențiile legislative „inventate” guvernarea psd-alde-udmr, nu au nici o tangență cu vreo ideologie și nici vreo legătură cu îmbunătățirea vieții sociale a românilor. E expresia lipsei de competență a infatuatului teodorovoci cel care vrea să bage mâna-n gura presei și a libertății cetățenilor…

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!