Administrație

Nehoiu: Investiţie de 9 milioane de euro în apă şi canalizare

Primarul oraşului Nehoiu, Ionuţ Milea, a fost prezent la semnarea ultimului contract de lucrări între Compania de Apă Buzău şi o asociere de firme având drept lider Concas, eveniment organizat la Primăria Municipiului Buzău în data de 18 aprilie. Oraşul Nehoiu deschide lista a nu mai puţin de nouă localităţi buzoiene unde se vor deschide şantiere de lucru în perioada următoare. Într-unul din răspunsurile directoarei Companiei de Apă, Simona Săvulescu, prima localitate în care vor începe lucrările este oraşul Nehoiu, acolo unde Executivul Primăriei a eliberat autorizaţia de construire.

„Sunt bucuros să vă anunț că astăzi, la Buzău, a fost semnat contractul de lucrări CL – 8, care prevede executarea de lucrări pentru extinderi şi reabilitări ale sistemelor de distribuţie a apei potabile, precum şi amenajarea de staţii de pompare noi. Orașul Nehoiu este beneficiarul proiectului pe două componente: alimentare cu apă Nehoiu, Mlăjet, Chirleşti și rețele de canalizare în  Păltineni, Șeţu, Mlăjet, Chirleşti”, este mesajul de întâmpinare postat de primarul Ionuţ Milea pe pagina de socializare.

Suma investită pentru orașul Nehoiu este de 9 milioane euro (CL8 și CL6 – bazine de apă), din care cofinanțarea de la bugetul local se ridică la 138.000 euro. Contractul de lucrări a fost semnat între Compania de Apă Buzău și Asocierea CONCAS SA – CORNELL’S FLOOR SRL – HlDRONlC SRL – ROMOIL 2003 SRL. A fost emisă autorizația de construire, urmând a se emite ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea totală a contractului este de 112.637.887,42 lei fără TVA, durata de execuție este de 913 zile, iar perioada de garanție este de 36 luni.

„Am semnat astăzi ultimul din cele zece contracte de lucrări care sunt prinse în Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Buzău. Este Contractul de Lucrări nr. 8, ultimul care a rămas să fie semnat din contractele de lucrări. Este un contract de lucrări care cuprinde investiții atât în rețele de apă plus elemente de infrastructură de apă, dar și rețele de canalizare și elemente de infrastructură de canalizare necesare pentru aceste investiții, având nouă unități administrativ-teritoriale beneficiare. Este un contract de lucrări cu o arie de acoperire în investiții foarte mare”, a explicat directorul general al Companiei de Apă S.A., Simona Săvulescu.

La această oră, Compania de Apă are în derulare cel mai mare proiect judeţean care este implementat pe sectorul Apă şi Apă Uzată, cu o finanţare din partea Uniunii Europene în valoare de 300 de milioane de euro. Lucrările sunt prevăzute în cele două municipii – Buzău şi Râmnicu Sărat -, celelalte trei oraşe – Pogoanele, Pătârlagele şi Nehoiu -, dar şi în localităţile din zona rurală, acolo unde serviciile publice pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei au fost preluate de Compania de Apă. Practic, operatorul regional Compania de Apă Buzău a încheiat contracte pentru executarea de lucrări în oferta programului european cu şantiere deschise în tot judeţul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker