Politic

Cât crede Ciolacu că va dura coaliția PSD-PNL-UDMR

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales președinte al Camerei De­putaților prin votul a 217 aleși ai Partidului Social Democrat și ai Partidului Național Liberal. Candidatul Uniunii Salvați România, Cristina Prună, a primit doar 77 de voturi.

„Ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi asigura că atât măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât și că programul de guvernare va fi susținut în Parlament și respectat întocmai!”, a scris Ciolacu pe Facebook la scurt timp după vot.

De asemenea, într-o declarație de presă susținută la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD de luni, Ciolacu a apreciat că noua coaliție de guvernare PSD-PNL-UDMR va dura cel puțin până în anul 2024. El a fost întrebat dacă peste un an și jumă­tate, când ar urma rotația la șefia Guvernului, social-democrații vor mai avea șansa să dea premierul și dacă el crede că noua coaliție va mai exista ­atu­nci. „Eu sunt un om de bună credință. Cred, în primul rând, că Partidul Social Democrat trebuia să intre la guvernare și să își asume această intrare la guvernare, să stabilizăm Româ­nia. Întotdeauna plec cu bună credință în orice construcție politică, și alături de colegii mei, și alături de adversarii politici, și cred că această coaliție națională va ține cel puțin până în anul 2024”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă în cadrul protocolului politic există un mecanism clar stabilit pentru rotația la guver­nare, el a spus: „Categoric, este și o dată men­ționată foarte clar, 25 mai, când se face această rotație, care se face prin Parlament”, a spus Ciolacu, care a vorbit și despre acest mecanism: „Presupun că se întâmplă cu demisia prim-ministrului, automat pică întregul Cabinet și se vine cu alt Cabinet în Parlament și cu program de guvernare. Sperăm ca programul de guvernare după un an și jumătate să fie la jumă­tate”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare