sâmbătă, 08 august 2020

Casă din Căpăţâneşti, prădată de hoţi în timp ce proprietarii se distrau la un chef anunţat pe Facebook

Anchetă în comuna Mărăcineni după ce, în noaptea de dinaintea alegerilor prezidenţiale, o casă aflată într-o zonă mărginaşă a satului Căpăţâneşti a fost prădată de hoţi. Din locuinţă ar fi fost sustrasă o sumă importantă de bani. Se pare că hoţii ar fi dat spargerea în timp ce proprietarii casei petreceau într-o altă loca­litate, aflată câteva zeci de kilometri distanţă. Ghi­nionul lor a fost că s-au lăudat pe Facebook. Duminică dimineaţă, când au revenit acasă, stăpânii casei au observat că uşa locuinţei este forţată şi au sunat la 112. Surse judiciare spun că există un cerc de suspecţi, iar în acest caz a fost des­chis un dosar penal şi se fac cercetări pentru infrac­ţiunea de furt.

În zonă sunt camere video de supraveghere care ar fi trebuit să surprindă efracţia, mai ales că hoţii nu s-au sfiit să intre în locuinţă chiar pe uşa din faţă.

Neoficial, din casa care aparţine unui comerciant de animale, ar fi dispărut aproximativ 20.000 de euro, bani cu care acesta ar fi intenţionat să cumpere un teren, iar persoane aflate în anturajul lui ar fi cunoscut acest aspect. De asemenea, neoficial, potrivit localnicilor, banii ar fi fost ascunşi, în parte, într-un şe­mineu. Urmează ca anchetatorii să stabilească exact despre ce prejudiciu este vorba.

De aceea, este recomandat ca atunci când mergeţi în vacanţă sau părăsiţi locuinţa chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp, evitaţi să comunicaţi oricui date despre plecările de acasă şi nu postaţi detalii referitoare la vacanţe pe platformele sociale.

Este al doilea furt de bani de asemenea amploare cu care se confruntă poliţiştii buzoieni în ulti­mul timp.

Exact cu patru luni în urmă, în noaptea de 9 spre 10 iulie, locuinţa de vacanţă a unui cunoscut medic din Buzău a fost jefuită, iar hoţii ar fi sustras cam exact aceeaşi sumă de bani, plus bijuterii şi documente. Imobilul se află lângă piaţa Pleşcoi (Berca), la care medicul Valentin Coleaşă obişnuia să îşi petreacă week-endurile. Neoficial, în seiful furat de hoţi s-ar fi aflat bunuri şi bani în ­va­loare de 1,4 miliarde de lei vechi – o sumă mare în valută şi numeroase bijuterii si documente. Poliţiştii au descoperit, în albia râului Buzău, seiful şi o parte din documente şi continuă cercetările în în acest moment. Nicio persoană nu a fost reţinută până acum.

Medicul este extrem de cunoscut în Buzău pentru funcţia pe care o are în cadrul unei importante comisii.

loading...
error: Content is protected !!