Sport

Cartonaş galben de la Consiliul Judeţean! Neagu ameninţă cu sistarea finanţării la FC Buzău

Ratarea calificării în play-off-ul eşalonului secund, unde ar fi avut ocazia să se lupte pentru promovarea în Liga 1, nu a picat bine pentru Consiliul Judeţean, una dintre cele două autorităţi publice, alături de Primărie şi de un investitor privat, care asigură susţinerea financiară pentru FC Buzău. Dacă echipa a avut cumva circumstanţe atenuante în sezonul recent încheiat, în special după frământările din vara trecută, în stagiunea următoare nu se mai admite nicio scuză.

Preşedintele Consiului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a avertizat încă o dată că instituţia pe care o conduce nu va mai aloca bani la FC Buzău, dacă echipa nu va fi implicată cu şanse în lupta pentru promovare. Avertismentul este cât se poate de serios, mai ales că şi Primăria se află pe aceeaşi lungime de undă. „Când am plecat la drum, am zis că plecăm pe un proiect pe 3 ani. Eu zic că, împreună cu cei cu care mai continuăm, Primăria şi investitorul privat, vom găsi o soluţie în care anul acesta să încercăm promovarea. Eu o să cer votul Consiliului Judeţean să nu mai finanţăm decât dacă avem target promovarea. Anul trecut a fost şi un an de criză, echipa a trebuit să treacă şi prin transformări, am înţeles asta. Am avut discuţii şi cu Primăria, aici vorbim aceeaşi limbă, acesta este targetul. Ştiţi cum e cu finanţarea: nu-ţi faci targetul, nu-ţi iei banii. E normal să subvenţionezi performanţa. Dacă vrem să creăm locuri de muncă pentru nişte meserii care se cheamă fotbalişti sau practică sportul acesta, fotbalul, pentru că fotbalişti sunt mai puţini, da, atunci putem da bani în continuare. Vrem să promovăm în Liga 1 şi împreună cu Primăria vrem să îmbunătăţim şi infrastructura sportivă. Ce înseamnă lucrul acesta? Un stadion nou. Încercăm să facem, şi eu cel puţin îmi doresc să aplicăm pe un proiect, să avem un stadion cochet, nou, modern, care să îndeplinească toate condiţiile de a se desfăşura competiţiile la nivel de Liga 1. Uitaţi că noi vrem într-adevăr să promovăm, dar nu avem baza materială necesară pentru că stadionul Gloria este un stadion frumos, într-adevăr, cochet, dar este un stadion vechi, nu are un teren de antrenament, nu îndeplineşte condiţiile. Trebuie un stadion de 10.000-11.000 de locuri. Iar stadioanele, ca şi alte obiective, se pot face foarte uşor, la extremitatea, la marginea oraşului, să ai toate condiţiile, să ai terenuri de antrenament, sală multifuncţională de pregătire fizică, hotel”, a declarat Neagu la o conferinţă de presă.

Ce spunea antrenorul Pustai după ratarea play-off-ului

Pe de altă parte, la fel de adevărat este şi că nu s-a pus problema reală a promovării chiar din primul an. Sigur, ratarea play-off-ului a însemnat o dezamăgire pentru toată lumea, dar nu a fost, în niciun, caz o neîndeplinire a obiectivului. Pentru noul sezon este clar că acesta va fi obiectivul oficial, iar antrenorul Cristi Pustai a spus răspicat de ce are nevoie la echipă pentru ca FC Buzău să fie în lupta pentru promovare: „La începutul sezonului aşa a fost vorba, ca în primul an să formăm un grup, un colectiv, o familie. Cred că am format-o, dar ne trebuie o familie cu personalitate mai mare, o familie cu două-trei-patru individualităţi peste media campionatului. Atunci cred că vom arăta altfel”.

Articole similare