sâmbătă, 24 octombrie 2020

Care sunt parlamentarii de Buzău care au votat împotriva majorării alocațiilor pentru copii

După ce a încercat să manipuleze opinia publică în legătură cu votul împotriva majorării alocațiilor pentru copii pe care l-a exprimat în urmă cu zece zile în camera superioară a Parlamentului, se­natorul social-democrat Liliana Sbîrnea a recidivat, joi, la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, când a votat, din nou, împotriva amendamentului în acest sens depus de Partidul Național Liberal la Legea bugetului de stat. Alături de ea, au mai votat împotriva acestui amendament deputații social-democrați Sebastian Radu, Sorin Lazăr și Ionela Dobrică, dar și senatorul liberal-democrat Dorin Bădulescu. 

Singurul parlamentar buzoian care a votat pentru respectivul amendament este deputatul liberal Cristinel Romanescu, în timp ce deputații Marcel Ciolacu, Dănuț Păle și Adrian Mocanu nu au votat, iar Lucian Romașcanu a fost absent, fiind în concediu medical.

Conform amendamentului liberalilor la Legea bugetului, alocațiile copiilor vor fi majorate, de la 1 martie 2019; astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, față de 200 de lei cât era alocația până în prezent, iar cei între 2 și 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, față de 84 de lei cât primeau până acum. Amendamentul a fost propus de deputatul liberal Robert Sighiartau: ”Un amendament susținut de cei 4,3 milioane de copii care trăiesc în România. Avem o alocație de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc pentru că, în Uniunea Europeană, ne situăm pe ultimul loc, deși, din punct de vedere demografic, stăm extrem de prost. Rata natalității este cea mai scăzută din ultimii o sută de ani, iar voi, prin măsurile voastre, ați reușit să trimiteți în Diaspora numai anul trecut peste 300.000 de români. Vă cer res­pectuos, în numele copiilor și al viitorului României, să votați acest amendament. Nu aveți absolut nicio scuză să nu votați acest amendament”, a spus deputatul liberal în plenul Parlamentului.

Dragnea: „Un amendament demagogic”

După ce parlamentarii au adoptat amendamentul care prevede majorarea alocației de stat pentru copii, bani luați din excedentul înregistrat de Bugetul asigurărilor sociale, avut loc o ședință fulger la grupul Partidului Social Democrat, în pauza de consultări. Revenind în plen, Liviu Dragnea a propus modificarea sursei de finanțare, astfel ca banii pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii să fie luați prin creșterea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%.

După ce amendamentul liderului PSD a fost admis, a existat un schimb de replici între Liviu Dragnea și parlamentarii Opoziției. Primul a afirmat că amendamentul opoziției este „demagogic”, sursa de finanțare pentru implementarea acestuia fiind inaplicabilă: „Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare, care a fost făcut de oameni care habar nu au de regulile și legislația financiar bugetară și l-au făcut fără să se gândească că ar putea fi adoptat, urmând ca ulterior într-adevăr banii să nu ajungă la copii pentru că nu exista sursa de finanțare (…) Vă mulțumesc pentru acest vot, pentru că abia acum există bani reali pentru majorarea alocațiilor pentru copii, restul e circ”, a susținut Liviu Dragnea, în plen, la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2019.

În replică, inițiatorul amendamentului, deputatul PNL Robert Sighiartău, i-a cerut acestuia demisia în plen: „Dați copiilor alocații. Amendamentul pentru creșterea alocațiilor însemnă demagogie pentru dumneavoastră? Pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela pesedistă aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de se­cretar de stat aveți bani, pentru amante, nepotism distrugeți țara, domnule Dragnea, dați-vă demisia. PSD-ALDE a votat împotriva majorării alocațiilor copiilor la Senat. Să vă fie rușine încă o dată, că vă bateți joc de viitorul copiilor”, a afirmat Sighiartău.

PSD se laudă pe Facebook că mărește alocațiile copiilor

Partidul Social Democrat își asumă el dublarea alocațiilor copiilor, deși amendamentul la buget în acest sens a fost depus de Partidul Național Liberal și a fost votat de doar trei parlamentari social-de­mocrați. Într-o postare pe Facebook, PSD susține că liberalii au avut o acțiune pur demagogică, indicând o sursă eronată de finanțare pentru această măsură.

„PSD va crește alocațiile pentru copii și va îndrepta lucrurile făcute prost de Opoziție. Într-un demers pur demagogic, cei de la PNL s-au trezit în ultimul moment să ceară majorarea alocațiilor. Dar au făcut-o prost, pentru că nu înțeleg legile și economia: au indicat o sursă eronată pentru aceste creșteri și au greșit la calcule astfel că suma propusă era insuficientă pentru majorările cerute. Mai mult, nu au știut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituții, nu și pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocațiile. Deci amendamentul lor la Legea Bugetului era inaplicabil. Guvernul PSD+ALDE va îndrepta aceste lucruri și va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii”, au arătat social-democrații, vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Romanescu: „PNL – PSD: 1 la 0”

Singurul parlamentar buzoian prezent în sală care a votat pentru adoptarea amendamentului, deputatul liberal Cristinel Romanescu, a emis un comunicat de presă pe această temă, intitulat „PNL – PSD: 1 la 0”, în care acuză actuala conducere centrală a Partidului Social-Democrat de “tupeu ticălos”:
„Începând cu 1 martie 2019, alocațiile de stat pentru copii vor crește. Semnificativ. Acest lucru se datorează exclusiv inițiativei și bătăliei duse de PNL în Parlament cu Dragnea și Tăriceanu și cu PSD-ALDE. Copiii sub doi ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2 și 18 ani, 150 de lei lunar. Conside­răm că este un pas important și normal de a arăta respect pentru familie, pentru educație și pentru bunăstare.
Uimiți de rezultatul votului în plen, Dragnea, PSD și ALDE au mai făcut o ultimă încercare disperată de a deturna, manipula și confisca măsura PNL de creștere a alocațiilor de stat pentru copii. Copiii reies vinovați de creșterea deficitului bugetar! Tupeu ticălos, tipic conducerii actuale a PSD,  după ce tot Dragnea a pus copiii în opoziție cu bugetele unor instituții esențiale pentru  siguranța românilor. Până când, domnule Dragnea?
Tehnic vorbind, PSD a adus alocațiile pe terenul deficitului bugetar. PNL a indicat sursa de finanțare, sursă pe care au refuzat-o. Dacă au ajuns pe terenul deficitului este datoria lor acum, a guvernului PSD-ALDE, să țină deficitul în frâu. Nu copiii sunt sursa deficitului, nu alocația copiilor, nici familiile care își cresc copiii făcându-și calcule minuțioase, ci dezmățul bugetar făcut de Dragnea și compania, dezmăț care a îngrășat aparatul central cu toți tăietorii de frunze la câini, cu incompetenți și nași și fini. Statul român are datoria să-și ocrotească, să-și protejeze copiii.
Acesta este un drept constituțional, căci cu așa ceva ar trebui să se ocupe Curtea Constituțională: să apere, să se autosesizeze, să judece, cu drepturi fundamentale înscrise în Constituție. Constituția Ro­mâniei prevede, la articolul 49, alin.1, următorul drept: <Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor>. PNL, prin măsura creșterii alocațiilor, a respectat un drept garantat prin Constituție. Este ceea ce trebuiau să facă și nu au făcut PSD și ALDE la guvernare. Deși s-au angajat în programul de guvernare că vor face multe. Nu își respectă programul lor de guvernare, nu respectă Constituția, au votat de trei ori împotriva copiilor în ultimele zece zile! PNL va duce mai departe ceea ce a realizat astăzi pentru copiii României. E doar începutul. Nu există prioritate mai însemnată decât viitorul educat și plin de speranță al copiilor noștri”.

5 COMENTARII

 1. Majorarea alocațiilor pentru copii poate stimula natalitatea, dar nu natalitatea în general este problema noastră ci CALITATEA NATALITĂȚII, de aceea populismul găunos al drujbiștilor tăietori de venituri de mai ieri este de toată jena.

  • Comentariu de nota 10. multi scalambati si multi ciumeti o sa fie pe aici pe la noi si multe ajutoare trebuiesc acordate, ptr. ca asa este , cu aceste pomeni nu se va mari calitatea , ba din contra si stim noi romanii de ce si cine se bucura de aceste alocatii, exact aia care nu muncesc si se bucura de aceste ajutoare sociale.

 2. Vazand ca le scapa din mana o oportunitate electorala, gata au sarit la cap si au facut tot ce au putut ca sa traga spuza pe turta lor, astfel ca toti parlamentarii PSD care au votat impotriva amendamentului liberal, s-au facut de ….
  Daca erau cu adevarat responsabili fata de cresterea natalitatii, sprijinirea copiilor, ar fi facut cu buna credinta mentiunile necesare in proiectul de buget. Deci ei sunt primii demagogi, pe langa celelalte calitati pe care si le-au dobandit in decursul timpului, ca aroganta, sfidarea oponentilor, etc.
  Culmea este sa declari ca bugetul de pensii si asigurari sociale are excedent, iar cei din opozitie i-au taxat imediat si bine au procedat.
  Fac pariu ca pana la toamna o sa se taie iarasi fondurile pentru investitii, asa cum s-a procedat de ani de zile si apoi ne plangem ca nu ne dezvoltam, ca nu avem infrastructuri adecvate procesului de crestere economica sustenabila!!!

 3. Alocatiile trebuiesc marite , evident, dar aici la noi sunt cartiere intregi si chiar comune si sate unde predomina o anumita etnie ce serviciul lor este sa faca copii. Avand aceasta alocatie , nu se vor mai opri. Si mai avem noi o problema , cea cu ajutoarele sociale care se acorda nu numai celor cu probleme de sanatae ci si multor indivizi buni de munca. Acum cand primariile sunt obligate sa dea acesti bani, este bine sa se gandeasca si sa revizue acele scutiri medicale date de niste doctori corupti. Acolo la Nifon am vazut eu multi „bolnavi” ce sunt perfec sanatosi, am vazut si interlopi tatuati cat muntele, ce cauta ei pe acolo intelegere ptr. un aviz ca chipurile nu sunt sanatosi cu „bila” , ptr. a primi acel ajutor nenorocit. Trebuie acordat , dar nu tuturor borfasilor. Noi buzoienii suntem campioni la datul ajutorului si sunt strazi in Buzau unde nu-i casa sa nu primeasca cel putin un astfel de „plocon”, dar ce zic eu sunt si cu 2-4 plocoane /casa. Cei care au votat impotriva stiu ei bine cum este treaba. Plocoanele si pomenile sunt doar ptr. a masca furtul celor mari si alegerea lor inca o data, inca o data si tot asa mereu.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!