Economic

Care sunt cele mai sigure ponturi pe care le găsești la pariuri sportive?

Sunt peste 20 de case de pariuri online licențiate și mii de locații offline împânzite în toată țara. Oferta de pariuri pentru fiecare operator este una diversificată, departe de era în care aveai doar pariuri 1×2 ca opțiuni. Doar că dacă ai mai multe variante pentru pariuri, nu înseamna neapărat că acestea sunt cele mai bune.

Atunci când mizezi la pariuri sportive îți dorești să plasezi cele mai sigure ponturi. Chiar și cu sute de opțiuni la fiecare meci de fotbal, tot variantele 1×2, șansă dublă sau DNB (Draw No Bet) sunt cele mai probabile să îți aducă profit.

Ce înseamnă aceste pariuri?

Să o luăm pe rând și să analizăm ce înseamnă fiecare piață în parte. Cea “1×2” e cea clasică, în care trebuie să alegi ce se va întâmpla în partidă. Vor câștiga gazdele, se vor impune oaspeții ori duelul se va termina la egalitate? Pentru că sunt doar aceste trei opțiuni, piața “1×2” este una simplu de analizat. În plus, valoarea acestui tip de pronostic constă și în faptul că se pot întâmpla multe evenimente pe teren, iar pontul să fie “verde” în cele din urmă.

Desigur, un pronostic mai sigur constă în selecția formației mai bune, care este favorită. Deși sunt mai mari șanse de câștig în acest caz, profitul este mai mic. Cu cât diferența de valoare dintre cele două formații e mai mare, cu atât cota pe echipa favorită e mai mică. Și, astfel, profitul mai scăzut.

Atunci când nu ești sigur pe pronosticul tău, poți apela oricând la “șansă dublă”. Aici poți selecta “1x” (gazdele se impun sau meciul se termină la egalitate), x2 (oaspeții câștigă sau partida se încheie la egalitate) ori 12 (oricare dintre formații câștigă). Pentru că vorbim de două selecții într-una singură, cota este și mai mică decât la “1×2”. Însă o asemenea piața e binevenită în momentele în care cauți un pont sigur.

“Draw No Bet” înseamnă că vei primi cotă 1 în cazul în care formația pe care ai mers nu va câștiga și meciul se va termina la egalitate. O “portiță” de scăpare în cazul nefericit în care echipa pe care o consideri favorită nu reușește să câștige. Dar nici nu pierde confruntarea. Cota pentru o asemenea piață e mai mică decât cea de la “1×2”, însă mai mare decât la “șansă dublă”.

Precum observi, în afară de “1×2”, celelalte două piețe au un mecanism de salvare în cazul în care echipa ta preferată nu se impune.

De ce aceste piețe sunt considerate mai sigure de pariori?

Principalul motiv pentru care “1×2”, “șansă dublă” și “DNB” sunt pe prima treaptă a ponturilor sigură e pentru că au o marjă  infinită de eroare. Dacă mizezi pe victoria gazdelor, pronosticul e bun și la 1-0, 7-0 sau 4-3. În schimb, dacă ai lua “nu marchează ambele formații”, pontul e pierzător și la 1-1, meci în care gazdele nu s-au impus, dar și la 7-1, într-o victorie clară pentru echipa preferată. În plus, nu există niciun prag de depășit pentru ca un pronostic să fie “verde”. De exemplu, cum sunt cele pe goluri (sub/peste 2,5 goluri etc.), intervale de goluri (1-4 goluri, 2-5 goluri etc.) ori cornere (sub/[peste 9,5 cornere etc.). Desigur, mai sunt o mulțime de alte exemple de pariuri unde e necesar să se petreacă mai multe evenimente.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker