Educație

Care sunt cele mai râvnite posturi la titularizare și la ce discipline nu se îngrămădesc profesorii

Concurență mare în jude­țul Buzău la examenul de ti­tulatizare în învă­țământ. O arată numărul mare al candidaților înscriși pentru susținerea examenului, care va avea loc pe 21 iulie.

Cele mai dorite posturi sunt cele de educator și învățător, unde există în­scrise la un singur centru 297 de persoane, potrivit inspectorului școlar general adjunct Daniela Palcău. Candidații vor concura pentru unul dintre cele 13 posturi vacante titularizabile de învă­țător și pentru cele 6 posturi de educator. În celălalt centru, pentru restul disciplinelor sunt înscrise 289 de cadre didactice. În total, 586 de candidați s-au înscris pentru cele peste 840 de posturi vacante, fie titularizabile, fie fracțiuni de post.

Inspectoratul Școlar Jude­țean Buzău a scos la concurs anul acesta 81 de posturi întregi și un număr de 824 de fracțiuni de post. Cele mai multe posturi sunt pentru învățământul primar, respectiv 13, urmate de cele din învățământul preșcolar, respectiv 6 posturi.

Chiar dacă toți candidații vor obține note de promovare, tot ar rămâne neocupate aproape 250 de posturi. Cele mai mari probleme sunt la matematică, iar criza se resimte mai ales în mediul rural. Probleme sunt și la ­ca­tedrele de fizică, dar și la cele din domeniul artistic. Spre exemplu, pentru anul acesta sunt scoase la concurs 54 de posturi la educație muzicală și educație plastică și 39 de posturi pentru profesorii de instrumente, iar la mate­ma­tică sunt 7 posturi cu normă întreagă și alte 36 de fracțiuni de posturi.

Articole similare

error: Continut protejat!!