luni, 28 septembrie 2020

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi despre teste rapide pentru Coronavirus?

Covid-19 este virusul care a reușit în primele luni din 2020 să îngenuncheze o lume întreagă, provocând numeroase decese și un număr record de îmbolnăviri într-o perioada extrem de scurtă. Chiar dacă nici până în prezent nu sunt cunoscutele circumstanțele în care a apărut acest virus și nici nu există un vaccin care să îl combată, este important că oamenii să știe că pe piață pot găși teste rapide pentru Coronavirus, cu ajutorul cărora să descopere dacă sunt infectați sau dacă au anticorpi, care să indice o infectare anterioară. Citind rândurile de mai jos, persoanele de toate vârstele pot află principalele lucruri despre astfel de teste, pentru a fi bine informați și pentru a ști cum să acționeze, în funcție de caz.

Teste rapide pentru Coronavirus – cum arată?

Pentru început, oamenii trebuie să știe că testele rapide sunt extrem de asemănătoare din punct de vedere al aspectului, dar și al utilizării cu testele rapide, care indică o sarcina. Este vorba despre dispozitive micuțe, ușor de manevrat și de folosit, albe, care sunt utilizate relativ simplu și care pot indică rezultatele într-un timp foarte scurt.

Când poate fi depistat un caz pozitiv?

În ceea ce privește rezultatele pe care le indică testele rapide pentru Coronavirus, pacienții trebuie să știe că acestea au capacitatea de a detecta calitatea anticorpilor IgM și IgG ai Covid-19, care sunt prezenți în probele de sânge, în probele de ser sau în plasmă umană. Important de menționat, însă este faptul că în stadiile incipiente ale infecției, adică între primele 3 și 7 zile, anticorpii IgM și IgG se pot află sub limita de detecție a testelor, ceea ce înseamnă că rezultatele pot fi neconcludente.

Când este indicat că oamenii să facă teste rapide pentru Coronavirus?

Medicii de specialitate recomandă pacienților să apeleze la testele rapide pentru Covid-19 atunci când prezintă următoarele tipuri de simptome: tușe seacă, oboseală, febra, producție de spută, dispnee sau atunci când au probleme de respirație, dureri în gât sau dureri de cap. Mai mult, cei care au dureri musculare, greață, dar și cei care prezintă congestie nazala sau diaree trebuie să aibă și ei în vedere testarea pentru noul Coronavirus, pentru a află care este starea lor de sănătate.

În cât timp apar rezultatele?

Spre deosebire de testele PCR, în urmă cărora pacienții pot află dacă sunt pozitivi sau negativi la SARSCOV 2, testele rapide oferă rezultate într-un timp mult mai scurt. Mai exact, rezultatele pot fi obținute în câteva zeci de minute, motiv pentru care aceste dispozitive sunt folosite la scară largă în prezent în întreagă lume.

Persoanele care suspectează sau știu sigur că au intrat în contact direct cu oameni infectați cu noul Coronavirus trebuie să apeleze cât mai repede la testele rapide pentru Covid-19, astfel încât să știe care este starea lor de sănătate. Este important că oamenii să fie extrem de atenți și la simptomele pe care le prezintă, pentru a putea cere ajutor de specialitate cât mai repede!

 

 

 

 

 

 

loading...
error: Content is protected !!