Economic

Care este elementul esențial în fast-food?

Interdicția de tacâmuri de unică folosință, din plastic este necesară ca urmare a provocărilor climatice pe care le reprezintă. Ca o alternativă la acest lucru, profesioniștii, cum ar fi comercianții, restauratorii și producătorii, trebuie să utilizeze toți produse pe bază de bio și biodegradabile. 

Această măsură este luată pentru a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice pe care o trăim. Ambalajele de fast food sau materiale reciclabile cum sunt bolurile de salată au înlocuit treptat ambalajele din plastic în restaurantele de tip fast-food.

Fast food

Mâncarea rapidă este  un mod de alimentație din ce în ce mai popular  astăzi. Într-adevăr, cu o Fast food-ul atrage consumatorii deoarece, pe lângă meniurile la prețuri mici, sistemul îndeplinește perfect noile lor așteptări. Ei caută din ce în ce mai mult să consume produse cu  un impact mai mic asupra mediului.

Restauratorii, catering-urile și profesioniștii din domeniul alimentar au devenit apoi ecologici pentru viitorul planetei. Dar și  pentru a atrage un număr mai mare de clienți. Vesela (farfurii, tacâmuri de unică folosință, boluri salată) și ambalajele din plastic au cedat apoi  materialelor reciclabile și refolosibile. Această asumare a responsabilității provenind din industria alimentară rapidă este binevenită cu căldură de ecologiști, având în vedere cantitatea enormă de ambalaje utilizate de această industrie alimentară.

Tava este unul dintre  ambalajele pentru alimente care se găsesc adesea în fast-food. Este disponibilă în mai multe modele pentru a se adapta la produsele alimentare, precum și la nevoile consumatorilor.

Tipuri de ambalaje 

În prezent există pe piață o gamă largă de ambalaje pentru alimente. Castroanele din carton pentru salată sunt fabricate din carton rigid alb cu imprimeu „FRESH SALAD”. Bolul pentru salata este ambalajul ideal pentru a putea menține produsul la o temperatura constanta pentru un timp mai îndelungat.

De asemenea, cea mai răspândită rămâne tava de plastic verde  Apoi vine  tava din polistiren –  rigid, este folosit mai degrabă pentru ambalarea produselor proaspete și solide: fructe de mare (ton), carne (carne, șuncă), fructe și legume (prune, căpșuni). De obicei, produsele sunt acoperite cu folie alimentară.

Tava de aluminiu  este un aliat esențial pentru ambalarea preparatelor și mâncăruri calde. Majoritatea tăvilor dreptunghiulare din aluminiu pot fi folosite în cuptorul cu microunde  pentru a-ți permite să reîncălzești mesele gătite.

În cele din urmă,  tava de carton kraft. Se folosește ca tavă cu cartofi prăjiți. Este, de asemenea, ambalajul ideal pentru un sandviș sau hamburger. Acest tip de cutie pentru alimente este fabricat  din carton reciclat.

Indiferent de forma și capacitatea lor, produsele de ambalare fast food pentru alimente pot avea ca opțiuni: capace și compartimente. Acestea îți permit să prezenți feluri de mâncare precum sushi sau un sortiment de salate. 

Avantajele alegerii ambalajelor biodegradabile pentru alimente

Ca alternativă la plastic și aluminiu, există ambalaje 100% biodegradabile. Aceste materiale sunt de origine naturală și regenerabilă.

Un bol de salată biodegradabil este mult mai ecologic. Folosirea acestuia este o soluție ecologică pe care ar trebui să o adopte orice restaurator, specialist în restaurante de luat masa și fast-food. Această alegere ecologică  ar reduce poluarea cauzată de plasticul de unică folosință cu câteva tone pe an.

Un bol de salată biodegradabil oferă, de asemenea, următoarele avantaje:

  • Emite  mai puțin  dioxid de carbon în timpul fabricării sale
  • Este  compostabil, ceea ce permite integrarea acestuia într-un circuit închis
  • Este  neutru în  carbon
  • Costul său de   producție este foarte mic.

Alte materiale biodegradabile și ecologice

Recipientele biodegradabile pentru luat masa sunt fabricate din materii prime naturale. Bambusul, lemnul, pasta de trestie de zahăr, fibrele de celuloză turnate și palmierul sunt câteva dintre materialele cheie utilizate la fabricarea lor.

Deșeuri agricole prelucrate, de  asemenea, sunt incluse în proiectarea ambalajelor alimentare și biodegradabile, cum sunt tacâmurile de unică folosință. Acesta este cazul amidonului de porumb care este utilizat pentru a face ambalaje ecologice 100% biodegradabile. 

Materialele compostate  sunt produse care sunt fermentate mai întâi. Odată ce sunt scoase din uz, acestea se degradează în natură după cel mult 6 luni. Apoi devin din nou îngrășăminte pentru sol. 

Cartonul și hârtia sunt  ambalaje biodegradabile. Sunt ambalaje alimentare prin excelență, deoarece aceste recipiente suportă perfect mâncarea caldă, felurile de mâncare reci și băuturile calde. Aceste ambalaje sunt, de asemenea, rezistente la grăsimi. În restaurantele de tip fast-food, cartonul a înlocuit rapid paharele, vasele și bolurile din plastic.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker