Sănătate

Direcția de Sănătate Publică: Vaccinarea la locul de muncă, un succes

Vaccinarea la locul de muncă este una dintre modalitățile prin care autoritățile locale au convins sute de persoane să accepte imu­nizarea împotriva Covid-19. Astfel, pe lângă centrul drive-thru și maratonul de vaccinare, câțiva angajatori au cerut prezența echipelor mobile la sediul societăților, vaccinarea la locul de muncă fiind astfel declarată un succes de către Direcția de Sănătate Publică.

Marile fabrici din județul Bu­zău, care au fost cele mai expuse din punct de vedere al transmiterii virusului, unde s-au înregistrat și multe cazuri de Covid-19, au decis să își vaccineze salariații într-un număr destul de mare.

La Buzău, echipele mobile ale DSP au ajuns în două mari fabrici din Râmnicu Sărat, Fermit și London Fashion, și la sute de angajați din Buzău. Astfel, la Green Group, cel mai mare reciclator din țară, au fost vaccinate 60 de persoane la locul de muncă, dar numărul celor care sunt vaccinați în această firmă este mult mai mare. Mai mult, angajații de aici au primit și o zi liberă dacă au vrut sau dacă starea de sănătate le-a impus-o, după ce s-au imunizat împotriva Covid-19.

Și firmele din construcții au cerut imunizarea salariaților la locul de muncă, mai ales că șantierele sunt în plină desfășurare, la Buzău. Astfel, la sediul firmei de construcții Concas au fost vaccinate 60 de persoane împotriva Covid-19. Următoarea firmă în care echipele mobile ale DSP vor ajunge pentru vaccinarea angajaților este Romcarbon.

,,Eu zic că stăm bine. Am putut merge la mai mulți operatori. Am reușit să vaccinăm în funcție de solicitări, în funcție de ordinea în care au venit cererile. Până acum am vaccinat salariații din două fabrici din municipiul Râmnicu Sărat, iar la Buzău angajații din trei fabrici. O să facem și Romcarbon, care are foarte mulți salariați ce doresc vaccinarea. Eu, din discuțiile purtate, am înțeles că mare parte dintre angajați sunt deja vaccinați, însă acum și cei care au fost mai reticenți s-au convins de utilitatea serului și acum acceptă vaccinarea la locul de muncă”, a declarat Carmen Scântei, citată de bursa.ro.

Articole similare