Politic

Caravana Cartierelor a ajuns în Micro V

Ce nemulțumiri au expus buzoienii

Caravana Cartierelor, un demers al organizației județene a Partidului Național a ajuns zilele trecute în cartierul Micro V. Senatorul Vlad Pufu, deputatul Gabriel Avramescu, prefectul Daniel Țiclea, consilierii locali Irinel Cîrstea și Florin Sangiu, precum și directorul Electrica Buzău, Viorel Dobre, au stat față în față cu locuitorii cartierului Micro V. Buzoienii au răspuns în număr mare invitației liberalilor și au venit pregătiți, expunându-le o serie de probleme cu care se confruntă, precum și doleanțe pentru ca zona în care trăiesc să fie mai prietenoasă cu toată lumea.

„În mare, problemele buzoienilor care trăiesc în Micro V sunt aceleași ca peste tot: locuri de parcare insuficiente sau neiluminate, câini fără stăpân pe străzi, spații verzi insuficiente sau necurățate, străzi neasfaltate și așa mai departe. Au existat însă și probleme pe care oamenii le-au ridicat punctual. Așa am aflat, de exemplu, că oamenii își doresc ca la Centrul Medical Marghiloman să existe un medic care să se poată deplasa la domiciliul bătrânilor bolnavi, care au nevoie de îngrijiri sau consultații medicale. 

De asemenea, oamenii își doresc o mai mare transparență în cheltuirea banilor care se adună în cadrul asociațiilor de locatari/proprietari. În acest sens, buzoienii și-au exprimat dorința ca remunerațiile pe care le primesc președintele, vicepreședintele și casierul asociației să fie făcute publice anual, prin afișarea la avizier. Nu în ultimul rând, oamenii își doresc să-i cunoască pe cetățenii de onoare ai orașului. De aceea, au propus o întâlnire anuală cu o parte dintre aceștia, pentru a sta de vorbă cu ei.”, a transmis senatorul Pufu, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul pilot al liberalilor buzoieni, „Caravana Cartierelor”, a fost demarat la sfârșitul lunii februarie și este modalitatea prin care aceștia își propun să asculte nemijlocit dorințele și nemulțumirile cetățenilor din municipiu, direct de la sursă și să faciliteze discuțiile cu administrația locală. Prima întâlnire cu cetățenii a avut loc în cartierul Micro XIV, iar următoarea va fi în Dorobanți, după cum transmit aceștia.

Articole similare