AdministrațiePolitic

Caravana Cartierelor a ajuns în Dorobanți II. Ce nemulțumiri au contabilizat liberalii

Caravana Cartierelor, proiectul PNL Buzăul, a ajuns joia trecută în cartierul Dorobanți II. Din cauza vremii, buzoienii nu s-au înghesuit să ia parte la discuțiile cu liberalii, în frunte cu senatorul Vlad Pufu și prefectul Daniel Țiclea, însă problemele expuse de cei prezenți au fost numeroase.

Cei ce locuiesc în cartierul Dorobanți II s-au plâns, în primul rând, de faptul că la blocurile J5, J6, J7, J8, J9 și J10 lipsesc trotuarele de acces, o reală problemă pe care oamenii o resimt mai ales în perioadele ploioase. Tot la aceste blocuri, buzoienii s-au mai plâns de faptul că platforma de gunoi subterană este subdimensionată în raport cu nevoile cetățenilor, motiv pentru care liberalii l-au trimis pe teren pe proaspătul membru Irinel Cîrstea, plecat recent din USR Buzău, pentru a confirma spusele cetățenilor.

„O situație asemănătoare vizează și zona blocului L3, unde ar fi nevoie de suplimentarea platformei de gunoi cu încă patru module în zona blocului L3. Consilierul local Irinel Cîrstea se va deplasa în zonă săptămâna viitoare, pentru a vedea cum pot fi rezolvate aceste probleme”, a scris senatorul Pufu, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local va verifica, la fața locului, un alt aspect care le-a fost relatat liberalilor, cel ce privește parcările de la blocurile J8 și J9, unde răbdarea șoferilor și rezistența mașinilor este testată de numărul mare de gropi. Și Primăria Buzău are cunoștință de starea jalnică a parcărilor din cartierele Dorobanți II și Broșteni, iar autoritățile anunțau, în urmă cu câteva luni, că după finalizarea proiectelor mari de reabilitare din municipiu, șantierele se vor muta în cele două cartiere, pentru a începe lucrările și acolo. Liberalilor buzoieni nu le-au fost relatate doar problemele a căror rezolvare ține de Primăria Buzău, ci și cele ce privesc Consiliul Județean. Așa se face că, la întrunirea de joi, au participat și reprezentanți ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere, care s-au plâns nu doar de faptul că autoritățile nu le ușurează deplasarea pe străzile din Buzău sau în mijloacele de transport în comun, ci și de anumite probleme care le îngreunează desfășurarea activităților în instituție, promovarea slabă sau lipsa de interes a responsabililor. „La întâlnire s-au adus în discuție și problemele persoanelor cu deficiențe de vedere care locuiesc în cartier: lipsa trotuarelor și mașinile parcate neregulamentar îi împiedică să se deplaseze în siguranță, iar sistemele de avertizare sonoră din autobuze nu sunt funcționale. În același timp, profesorii și elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere s-au plâns de condițiile din jurul școlii și de faptul că nu s-a ținut cont de necesitățile lor. De asemenea, a fost semnalat și faptul că, în cazul copiilor care au probleme de vedere, nu există nici o încurajare din partea autorităților pentru ei să urmeze cursurile școlare”, a mai scris Vlad Pufu pe pagina sa.

Alte subiecte abordate au fost legate de problemele apărute din cauza diferențelor de nivel între stradă și canalizare, care determină băltiri, în fața blocului L3, precum și problema țevilor din subsolurile blocurilor în care nu mai există încălzire centralizată, dar care au fost lăsate în urmă de RAM și necesitatea realizării unui sens giratoriu la intersecția străzilor Horticolei cu Dorobanți, ca urmare a creșterii valorilor de trafic prin redeschiderea podului de la Vadu Pașii.

„Nu în ultimul rând, oamenii ne-au vorbit despre locurile de joacă pentru copii, care sunt insuficiente, iar cele existente sunt neîngrijite, dar și despre necesitatea ca Poliția Locală să patruleze pe străzile din cartier, după ora 22.00, pentru a spori gradul de siguranță publică”, a încheiat senatorul buzoian.

 

Articole similare