Sport

Cantonament în Turcia pentru Gloria

Primul meci de verificare, contra Poloniei Varșovia

15 ianuarie este data reunirii lotului, la Gloria. Buzoienii vor avea câteva zile la dispoziție, pentru reacomodarea la efort, în calendar fiind prins și un cantonament efectuat în Turcia.

Echipa din Crâng va pleca în Antalya, stațiune aleasă grație faptului că foarte multe cluburi europene își fac cantonamentul aici, fapt ce facilitează completarea programului meciurilor de verificare. Primul amical este deja „bătut în cuie”, fiind programat pe 4 februarie, contra Poloniei Varșovia, echipă de liga secundă. Leșii, o echipă în declin, au câștigat campionatul intern în 2000 iar în 2001 și-au adjudecat Cupa Poloniei.

Stagiul turcesc va lua sfârșit pe 12 februarie

Între timp, mult așteptările mișcări de trupe întârzie. Șerban, Izata și Guiu (reîntors la Petrolul) sunt deja istorie. La capitolul veniri, Gloria nu a punctat încă, însă, pe parcursul acestei săptămâni, se spune, cel puțin doi jucători cu CV-uri decente vor semna pentru gruparea din Crâng. Prin birouri, se negociază și cu alți actuali jucători, pentru rezilierea de comun acord a contractelor. Nu sunt excluse nici împrumuturile către alte grupări, dacă acestea sunt dispuse să acopere o cotă importantă din salariile jucătorilor.

Cel mai recent zvon îl vizează pe Wiktorski,  existând posibilitatea ca polonezul să fie împrumutat la Dunărea Călărași, echipă unde, de altfel, a mai evoluat. Trei sferturi din salariul său ar urma să fie plătit de galben-albaștrii. Informația nu a fost confirmată de oficialii buzoieni, astfel că stoperul ar putea face parte din lotul Gloriei și în a doua jumătate a sezonului.

Timpul este principalul adversar al celor de la Gloria, întrucât transferurile ar trebui perfectate până la plecarea în cantonamentul din Turcia. În caz contrar, noii veniți ar pierde toate meciurile amicale.  O lună și jumătate are la dispoziție Andrei Prepeliță, pentru a gresa mecanismul Gloriei, echipă care își propunea, la începutul sezonului, promovarea directă. Deocamdată, după cincisprezece etape, Buzăul este departe de obiectiv, situându-se pe un loc cinci care nu mulțumește pe nimeni.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker