Sport

Cantonament la altitudine

Una dintre cele mai la modă locații de cantonament a fost aleasă și de Gloria. Buzoienii vor derula cel de-al doilea stagiu de pregătire din această vară în Slovenia, țară în care tot mai multe cluburi aleg să meargă în intersezon. Slovenia oferă condiții climatice similare cu cele ale Austriei, terenurile de joc sunt excelente, iar costurile sunt mai scăzute.  Nu lipsesc pantele atât de necesare acumulărilor fizice și atât de urâte de fotbaliști. La fel de important, cum tot mai multe cluburi se pregătesc acolo, adversarii pentru amicale sunt relativ ușor de găsit.

Gloria Buzău, odată cu plecarea în Slovenia, a intrat în ultima parte a pregătirilor noului sezon competiţional. În cel de-al doilea cantonament al verii, Andrei Prepeliţă se va axa mai mult pe antrenamente specifice jocului, alternate cu partide de verificare, mai ales că pe 12 iulie se va da startul noului sezon al Superligii.

Pe agenda buzoienilor figurează, deocamdată, două amicale, cu Olimpija Ljulbljana și Radomjle, ambele din Slovenia. Calendarul amicalelor s-ar putea îmbogăți în funcție de preferințele lui Andrei Prepeliță. Doar două jocuri de pregătire au disputat buzoienii în această vară, în compania celor de la Hermannstadt și Rapid București, ambele fiind pierdute, cu 0-1, respectiv 1-4. Și la întoarcerea în țară, Gloria ar mai putea perfecta unul sau două amicale. Pentru cantonamentul din Slovenia, Andrei Prepeliţă are la dispoziţie următorul lot de jucători: Alexandru Greab, Dorian Railean, Dragoş Horeboiu – Diego Ferraresso, Sergiu Pîrvulescu, Grigore Turda, Alexandru Dandea, Dragoş Grigore, Alin Dobrosavlevici, Robert Sălceanu, Cosmin Gladun, Vlad Prejmerean, Rassambek Akhmatov, Călin Tudor, Cristian Dumitru, Andreeas Mihaiu, Dragoş Tescan, Constantin Budescu, Daniel Benzar, Nicuşor Brîncoveanu, Dragoş Lazăr, Denis Dumitraşcu. Din sursele noastre, lotul Gloriei va mai suferi câteva modificări, existând tratative cu mai mulți jucători. Informația nu a fost deocamdată confirmată de oamenii din birouri, aceștia preferând să păstreze discreția asupra numelor jucătorilor cu care se poartă negocieri.

Gloria va reveni în țară la finele săptămânii viitoare. Prima etapă din campionat este programată în week-endul 12-14 iulie.

Articole similare