marți, 22 septembrie 2020

Candidatura lui Neagu la şefia Consiliului Judeţean, contestată în partid de primarul Toma

Susţinerea necondiţio­nată pe care i-a acordat-o, timp de aproape trei ani, fostului director al Companiei de Apă şi refuzul de a lua măsuri împotriva directorului Muzeului Judeţean sunt scheleţii din dulapul preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care au fost scoşi la iveală, miercuri după-amiază, de primarul Constantin Toma, la şedinţa Biroului Executiv  Judeţean al Partidului Social Democrat, desfăşurată on-line, consacrată validării candidaţilor PSD Buzău la alegerile locale din 27 septembrie. Pe parcursul acesteia, menită a fi o întrunire fără surprize, o formalitate necesară statutar, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care este şi preşedinte al organizaţiei municipale, a anunţat că nu îl susţine pe preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, pentru un nou mandat în fruntea acestei instituţii. În schimb, Toma a anunţat că l-ar dori drept candidat la şefia Consiliului Judeţean pe senatorul Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al organizaţiei centrale a Partidului Social Democrat.

Toma a invocat, în special, atitudinea permanent ostilă a lui Neagu faţă de municipiul Buzău în timpul disputei cu conducerea Companiei de Apă pe vremea când aceasta era asigurată de Ionel Tescaru. De asemenea, lui Neagu i se reproşează şi faptul că a refuzat să ia măsuri împotriva directorului Muzeului Judeţean, Daniel Costache, care a contestat valoarea ştiinţifică a manualului de Istorie a judeţului Buzău, editat de Primărie, chiar şi după ce lucrarea a primit girul ­Aca­demiei Române. Mai mult, Neagu nu a avut nicio reacţie în momentul în care acelaşi Costache a refuzat să pună în aplicare dispoziţiile din actul de donaţie a replicii bustului avocatului Petre Stănescu, realizată de Constantin Brâncuşi, privind amplasarea acestuia în Cimitirul Dumbrava, dând cu tifla solicitărilor în acest sens ale primarului Constantin Toma şi ale fostului ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu.

Şedinţa a fost suspendată până joi dimineaţă, când lucrurile au fost tranşate însă în favoarea lui Neagu, care rămâne candidatul social-democraţilor buzoieni la şefia Consiliului Judeţean. Astfel, Neagu va avea ocazia să participe la prima înfruntare electorală în sistem uninominal pentru a rămâne pe postul pe care l-a ocupat timp de un mandat şi jumătate; mai întâi ca interimar după arestarea preşedintelui ales în 2012, Cristinel Bîgiu, şi apoi ca preşedinte desemnat prin vot indirect, al consilierilor judeţeni, în 2016.

loading...
error: Content is protected !!