miercuri, 02 decembrie 2020

Candidații PRO România pentru Parlament promit Politehnică la Buzău

Joi, filiala județeană a PRO România a depus la Biroul Electoral Județean listele de candidați pentru Se­nat și Camera Deputaților.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Felix Rache, președintele Pro România Buzău și vicepreședinte la nivel națio­nal. „Suntem pe listele PRO un râmnicean, un buzoian, dar și Gabriel Petrea, directorul Universității Politehnice București,  cel care se ocupă de extinderea celei mai mari universități din România. Avem astfel garanția că, prin cooptarea sa, se va investi în viitorul apropiat și în educația buzoienilor, se vor școlariza tineri în măsură mult mai mare și se vor crea noi locuri de muncă pentru înființarea unui viitor parc industrial. Sunt lucruri importante pentru familiile afectate de criză, care nu-și mai permit costurile întreținerii unui tânăr în facultate. Cu Buzăul devenind centru universitar, pentru buzoienii afectați de criză va fi mult mai ușor să-și întrețină copiii care urmează studii superioare. Sunt mulți politehniști, ingineri sau studenți la momentul actual pe care-i aștept alături de mine pentru a transforma Buzăul în Centru Universitar”, a spus Rache.

Deputatul Gabriel Petrea, directorul Universității Politehnice București, este primul pe lista pentru Senat a PRO România Buzău. „Principalul meu obiectiv, pentru care voi milita necontenit, este să aducem tinerii din nou acasă. De aceea, voi face tot posibilul, din cele două calități ale mele, de director al UPB, dar și de parlamentar, pentru înființarea unei extensii a celei mai mari universități din țară și la Buzău. Acest lucru va duce la crearea unui pol socio-economic puternic în județ, care va duce la oportunități în special pentru tineri, la crearea de locuri de muncă mai bine plătite, dar și la dezvoltarea unor afaceri, precum și crearea unei forțe de muncă mult mai bine calificate, ceea ce va duce implicit la sporirea interesului investitorilor. În mod concret, am inițiat deja primele demersuri cu rectorul UPB Mihnea Costoiu, cu care vom avea o întâlnire la Buzău foarte curând. De aceea, vreau să fiu senator de Buzău, pentru a fi sigur că acest lucru bun pentru județ se va întâmpla. La PRO România, ne gândim cu adevărat la viitorul Buzăului și vrem ca tot județul să beneficieze de pe urma dezvoltării economice”, a spus Petrea.

Iată listele PRO România pentru alegerile din 6 decembrie:

  • Camera Deputaților: Aurelian-Felix Rache, George Sava, Horia Toader, Nicolae Florian, Rodica Bârlă, Veronica-Magdalena Brânzea, Cons­tantin Dumitru, Marian-Cosmin Lazăr și Andrei-Valentin Oprina.
  • Senat: Gabriel Petrea, Silviu-Cornel Mihalcea, Constantin-Cosmin Voicilă, Io­ni­ca Tarău și Valentin Nedelcu.

2 COMENTARII

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!