Economic

Când vom circula pe primii 50 de kilometri din A7

Mobilizarea în șantier a crescut pe primele două loturi

Mobilizarea în şantier a crescut pe primele două loturi din Autostrada Moldovei (A7), ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 kilometri, susţine directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

„Au fost reluate lucrările şi pe primele loturi din Autostrada Ploieşti – Buzău (63,25 km), între Dumbrava şi Pietroasele. Mobilizarea în şantier a crescut pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil) şi pe lotul 2 (Mizil – Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei). Progresul fizic este de 43 la sută pe lotul 1 şi de 41,2 la sută pe lotul 2, ceea ce face posibilă deschiderea circulaţiei până la sfârşitul acestui an pe primii 49,35 km din A7”, a scris Pistol pe pagina sa de Facebook.

În prezent, pe lotul 1 se desfăşoară lucrări de reprofilare taluze şi montare prefabricate pentru podeţe, în timp ce pe lotul 2 a început instalarea grinzilor, montarea dalelor şi a elementelor prefabricate pentru podeţe. „Mobilizarea în şantier trebuie însă să crească progresiv în special pe lotul Mizil – Pietroasele”, a atras atenţia şeful CNAIR.

Supervizorul lucrărilor pe lotul 2 Mizil – Pietroasele (28 km) al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău a propus prelungirea duratei de execuție cu 193 de zile a contractului încheiat cu asocierea româno-bulgară Coni – Trace. De asemenea, potrivit recomandărilor acestuia, este necesară creșterea costurilor cu 74 de milioane de lei, pentru îmbunătățirea materialului de umplutură din gropile de împrumut.

Amintim că valoarea contractului pentru construcția lotului 2 Mizil – Pietroasele a mai fost majorată cu 287,5 milioane de lei, de la 1,249 miliarde de lei până la 1,537 miliarde de lei, potrivit unui anunț din 5 octombrie 2023, publicat în SEAP. Pe acest lot au apărut o serie de probleme, printre care nivelul ridicat al pânzei freatice și cantități insuficiente de pământ ce pot fi exploatate din gropile de împrumut. Prin urmare, sunt necesare, printre altele, noi exproprieri.

Pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil), de 21 km, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL. Durata contractului este de 20 de luni pentru execuţie, iar valoarea acestuia se ridică la 1,46 miliarde de lei, fără TVA. Ordinul de începere a fost dat pe 22 august 2022, termenul de deschidere fiind anul 2024.

Construcţia ambelor loturi este finanţată prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker