Administrație

Când va fi gata noul sediu al Primăriei

Primăria Buzău a început, în 2018, reabilitarea clădirii monument istoric a fostului Bazar, pentru a-și muta activitatea aici, în vederea renovării actualului sediu, Palatul Comunal. Ceea ce trebuia să dureze un an, însă, a devenit o chestiune de patru ani, după ce constructorul a întâmpinat mai multe dificultăți, în special în ce privește scumpirea materialelor de construcții.

În prezent, clădirea este parțial renovată, respectiv corpul nou construit a fost finalizat și i se poate face recepția, pentru a fi dat în folosință Direcției Economice din cadrul Primăriei Buzău. Aici, întârzierile au fost și din pricina mutării serverelor Direcției Economice, pentru care s-a semnat un contract cu o firmă specializată în sisteme informatice, ce se va ocupa de mutarea și instalarea acestora în noul sediu. Pentru lucrările la corpul vechi, care trebuiau finalizate la sfârșitul lunii decembrie, constructorul a mai cerut o amânare de trei luni, ceea ce înseamnă că lucrările se vor întinde și în prima jumătate a anului viitor.

viceprimarul Ionuț Apostu

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Buzău de luni, viceprimarul Ionuț Apostu a venit cu câteva precizări în legătură cu stadiul actual al lucrărilor: „Se lucrează, constructorul a cerut o prelungire a contractului. În mod normal, lucrările trebuiau încheiate la 31 decembrie. Constructorul a cerut o prelungire a contractului, dacă nu mă înșel, cu trei luni, dar asta pentru clădirea veche a Bazarului. Pentru clădirea cea nouă, ea este gata, poate fi recepționată. Probabil în această iarnă va fi făcută achiziția pentru mobilier și celelalte dotări pentru acest nou sediu. Noi estimăm că undeva la începutul anului viitor, Direcția Economică va funcționa în noul sediu situat pe strada Cuza Vodă. În privința Bazarului, așa cum spuneam, în prima parte a anului viitor vor fi finalizate lucrările și aici”.

Articole similare