ActualitateEducație

Când se afișează rezultatele la examenul de Bacalaureat

2.374 de candidați au dat astăzi a treia probă scrisă a Bacalaureatului

Astăzi, 22 iunie, la cea de-a treia probă scrisă din cadrul Examenului de Bacalaureat a absolvenților de clasa a XII-a – sesiunea 2022, proba la alegere a profilului și a specializării, E d) au fost prezenți 2.374 de candidați din totalul de 2479 candidați înscriși la probă, 105 candidați neprezentându-se  la examen. În centrele de examen din județul Buzău s-a desfășurat a treia probă nu au fost cazuri de candidați eliminați din examen și nu s-au înregistrat alte incidente.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba proba obligatorie a profilului Ed) vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Rezultatele, pe 27 iunie

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 27 iunie (până la ora 12.00).

ISJ Buzău reamintește faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, la centrul de examen, în intervalul orar 12.00 -18.00, inclusiv prin mijloace electronice, conform procedurii ME, la o adresă  care va fi comunicată candidaților. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează  faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022.

Articole similare