Actualitate

Când are loc al treilea eveniment dedicat sănătății psiho-emoționale a buzoienilor

Sâmbătă, 25 martie, la Centrul „Iazul Morilor”, începând cu ora 16.00,  va avea loc al treilea eveniment dedicat sănătății psiho-emoționale, pe care îl realizează Primăria Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Este vorba despre evenimentul „Capcanele mentale sau cum ne sabotăm” , care va fi facilitat de psihoterapeut și supervizor al terapiei cognitiv-comportamentale, Roxana Nicolau.

Programul evenimentului include o conferință interactivă între 16.00 și 17.30, urmată de un atelier de practică, între orele 18.00 și 19.30. Evenimentul va fi moderat de profesor și psiholog Carmen Neagu.

Roxana Nicolau este psiholog clinician și psihoterapeut. Rădăcinile formării de bază ca și psihoterapeut sunt în orientarea cognitiv comportamentală peste care s-au adăugat, în ani de formare și practică, intervenții psihoterapeutice de tip Schema Therapy.

Membru activ al International Society of Schema Therapy (ISST) unde este și Coordonator Regional de Certificare, Vicepreședinte și co-fondator al Institutului Român de Schema Therapy (www.schematherapy.ro), membru și trainer cu drept de supervizare în Asociația Română de Terapie Comportamentală și Cognitivă (ARTCC, www.artcc.ro).

Roxana Nicolau se prezintă pe pagina sa, roxananicolau.ro, unde povestește că și-a început  pregătirea ca psihoterapeut cu ani în urmă și că și-a petrecut foarte mult timp în practica privată, unde a lucrat cu adulții care i-au trecut pragul cabinetului   cu probleme de anxietate, depresie, nefericire în cuplu, rușine sau alte motive, fiecare dintre acestea acompaniate de o insuportabilă durere.

„Văd natura umană dintr-o perspectivă cognitiv-comportamentală completată de o abordare de tip Schema Therapy și cred că pentru fiecare dintre noi modul în care am fost crescuți, iubiti și apreciați în copilărie are un rol crucial în viața noastră de adulți. Cred că fiecare dintre noi poartă cu el un Copil Vulnerabil care a crescut învățând diferite strategii de apărare împotriva suferinței și durerii. Pe unii dintre noi aceste strategii ne aduc în impas în viața de adult și nu mai reușim să facem față durerii ca în vremea copiăriei.

Deși confruntarea cu propria vulnerabilitate ar putea să fie o sarcină dificilă poate de asemenea să fie și o experiență de vindecare. „<De ce am ajuns să mă simt așa sau să fac asta> se transformă în <ce suferință îmi aduce ignorarea propriilor nevoi> și în <cum anume mă pot vindeca>? Dar mai ales în <cum pot învăța să mă iubesc și să mă apreciez?>”, explică pe pagina sa psihoterapeutul.

Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei municipiului Buzău. Este vorba despre „Buzău, oraş deschis stării de bine”, un program pentru sănătate și educație implementat de Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional ,,Alexandru Marghiloman”.

Buzoienii interesați să participe la acest evenimentsunt rugați să completeze formularul cu datele de contact, care vor fi folosite de organizatori pentru a le  reaminti de acest  eveniment cu câteva zile înainte.

Înscrierea se face fie accesând acest link: https://forms.gle/XGseGJj1fWJGkzT69

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker