Cultură

Elevii, invitați de Biblioteca Județeană să răspundă la întrebarea „Je suis francophone?”

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, Secția Biblioteca Franceză, a lansat, de  Ziua Internațională a Francofoniei,  o provocare pentru toți elevii care îndrăgesc lectura și limba franceză. Este vorba despre un concurs în cadrul căruia elevii buzoieni sunt invitați să răspundă la întrebarea „Je suis francophone?” în moduri care să își pună în valoare inventivitatea și originalitatea.

Concurenții au mai multe opțiuni să răspundă la această întrebare. Ei pot, spre exemplu, să cânte un cântec în limba franceză,  și să realizeze un filmuleț, pe care apoi să îl posteze pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „V.Voiculescu”, secția Biblioteca franceză. De asemenea, ei mia au opțiunea să realizeze un afiș, pe o pagină A3, folosindu-se de „les dix mots de la francophonie”/cele 10 cuvinte ale francofoniei, propuse de Organizația Internațională a Francofoniei. Concurenții mai  pot realiza și un text original tip urare, în limba franceză, care, de asemenea, să îl posteze pe pagina de Facebook a Bibliotecii Franceze. Data limită până la care pot fi trimise creațiile  este vineri, 31 martie 2023.

Tot cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, Secția Biblioteca Franceză organizează și cea de a treia ediție a concursului de cultură generală „Istețul francofon”.

Perioada de înscriere la concurs s-a încheiat astăzi, 20 martie, competiția urmând să aibă loc on-line pe 24 martie, ora 11.00.

„Istețul francofon” este un concurs dedicat elevilor din ciclul gimnazial coordonați de profesori de limba franceză din judetul Buzău. Vor fi premiați primii cinci  clasați, respectiv primii 10 clasați la nivel județean.

Articole similare