Economic

Cand este recomandat un credit pentru reparatia masinii si ce presupune acesta?

Orice persoana care detine un autovehicul stie faptul ca acesta implica anumite costuri pentru intretinere. De cele mai multe ori, defectele apar pe neasteptate, iar reparatiile ajung sa dea bugetul peste cap. In clipa in care ti se intampla acest lucru, sa nu mai utilizezi masina pana cand faci rost de bani nu este mereu o optiune. In schimb, trebuie sa gasesti o metoda prin care sa obtii rapid suma pentru a duce masina la reparat.

De ce sa iei in calcul un credit de nevoi personale?

Probabil te gandesti sa-ti contactezi prietenii sau rudele pentru a face rost de bani. In cazul reparatiilor mici, acest lucru poate fi o idee buna, insa in cazul reparatiilor costisitoare, trebuie sa gasesti alte alternative. Daca esti angajat, poti lua in calcul varianta de a solicita un imprumut nebancar. Daca indeplinesti cateva conditii de eligibilitate, poti obtine banii de care ai nevoie rapid si simplu.

Conditiile de eligibilitate includ un venit fix ce poate fi dovedit (se accepta venituri din chirii, dividente, activitati independente etc.), un numar de telefon valid, varsta de minim 18 ani, cetatenie romana si resedinta pe teritoriul Romaniei.

Nu sunt necesare drumuri suplimentare pentru a obtine suma solicitata deoarece tot procesul se desfasoara online sau telefonic. In plus, toate costurile sunt comunicate inca de la inceput. Apoi banii ii primesti in cel mai scurt timp posibil, urmand sa-i restitui in rate fixe, stabilite prin contract. Desigur, in contract vor fi incluse absolut toate obligatiile de plata, perioada contractuala si alte informatii necesare.

Odata luat imprumutul, este important sa te asiguri ca nu vor exista intarzieri in plata ratelor pentru a nu ti se aplica penalitati.

Cum faci o solicitare?

In principiu, tot ce ai de facut este sa completezi un formular online, pe site-ul institutiei de unde iei imprumutul, sau telefonic. Acum trebuie sa specifici suma care te intereseaza si perioada de restituire. Ulterior ti se va cere sa completezi datele personale.

Inainte de toate acestea insa, poti face o simulare de credit. Majoritatea IFN-urilor pun la dispozitie pe site-ul lor un calculator de credite cu ajutorul caruia clientii pot efectua o simulare de credit de nevoi personale. Cu ajutorul acestuia, se poate face o estimare, pornind de la suma si perioada dorita si felul in care se va face rambursarea (cu plată săptămânală sau lunară). Prin intermediul simulatorului de credit vei putea afla care este valoarea ratei saptamanale sau lunare, in functie de suma pe care vrei sa o imprumuti și de perioada în care vrei să rambursezi creditul.

De ce economiile nu-ti salveaza intotdeauna autovehiculul?

Odata ce o masina a iesit din garantie orice reparatie se va efectua doar din fondurile proprii. Asadar, vei avea nevoie sa acoperi singur componentele auto, precum si serviciile mecanicului. De cele mai multe ori, bugetul necesar il va depasi pe cel la care te astepti, mai ales daca vorbim despre reparatii serioase.

In cazul in care economiile pe care le-ai facut sunt insuficiente, poti lua un credit de nevoi personale pentru a completa suma de care ai nevoie ca sa-ti repari masina.

Retine ca imprumuturile nebancare sunt destinate situatiilor imprevizibile si urgente, atunci cand ai nevoie de bani intr-un timp extrem de scurt, pentru a iesi dintr-o situatie de criza. Cu toate ca reprezinta o sursa convenabila prin care poti accesa rapid banii de care ai nevoie, ar fi intelept sa apelezi la ele doar atunci cand te confrunti cu situatii intr-adevar urgente.

Articole similare