Sport

Campion și în Arabia Saudită

George Timiș ia titlul „rezervelor” cu Abha

Buzoianul George Timiș, fost jucător la  Dinamo, FC Argeș și Flacăra Moreni, devenit între timp un antrenor apreciat, a câștigat campionatul echipelor secunde în Saudi Pro League.

Abha a câștigat oficial titlul Saudi Reserve League pentru actualul sezon cu o etapă înainte de finalul acestuia, după ce Al-Fateh, principala rivală, a pierdut în deplasare, cu Al-Fayhaa, 0 la 5. Diferența dintre liderul Abha și echipa de pe locul secund s-a mărit la cinci puncte, cu o etapă înainte de finalul stagiunii.

Echipa condusă de buzoianul George Timiș se pregătește să fie încoronată cu trofeul intitulat „Cupa Ligii Rezervelor”, chiar înainte de ultima partidă a sezonului, programată pe 24 mai, pe Stadionul Prince Sultan bin Abdulazis Sports City din Abha.

George Timiș este secund la echipa mare, acolo unde evoluează și românul Ciprian Tătărușanu. Timp de câteva etape, fostul internațional român a ocupat și funcția de principal, reușind un egal de senzație, împotriva superstarurilor de la Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo. Între timp, Abha i-a încredințat destinele tehnice unui antrenor sud-african, cedând totodată și cel mai bun jucător, pe camerunezul Toko-Ekambi.

George Timiș a reușit să promoveze Gloria Buzău în Liga a II-a,  antrenând apoi la Al Rustaq (Oman) și Ohod (Arabia Saudită). A semnat apoi angajamentul cu Abha, în 2023.

Articole similare