AdministrațiePolitic

Campanie mincinoasă la Vintilă Vodă

Alegerile locale au fost stabilite pentru data de 9 iunie, ceea ce înseamnă că activităţile de campanie electorală sunt statuate pentru intervalul 8 mai – 8 iunie (ora 24.00). Până la declanşarea acţiunilor pentru lipirea afişelor candidaţilor şi afişarea bannerelor, acţiunile electorale sunt în toi pe reţelele de socializare, acolo unde fiecare dintre tabere încearcă să ia prim-planul. Cum este şi normal, opoziţia este mai prezentă în spaţiul virtual, asta pentru că primarii în funcţie sunt implicaţi în implementarea de diverse proiecte în viaţa reală a comunităţii. De altfel, în judeţul Buzău aproape fiecare administraţie locală are în lucru investiţii de interes public, proiectele având finanţare fie de la Guvernul României (cele mai multe prin Programul Naţional Anghel Salighy, sau prin Compania Naţională de Investiţii – CNI) dar şi prin aplicaţii la Programul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă, care conţine investiţii convenite la finanţare cu Comisia Eueopeană. În dezavantaj clar, opozanţii apelează, în spaţiul virtual, la ştiri false, cu care încearcă să atragă atenţia electoratului.

La Vintilă Vodă, spre exemplu, candidatul liberal este prezentat drept un om de afaceri cu angajamente contractuale pe zona reabilitării infrastructurii rutiere. În imagine, şeful de campanie vrea să convingă electoratul din Vintilă Vodă că cel propus de ei pentru funcţia de primar chiar lucrează la reabilitarea străzilor din comună. În realitate, utilajele candidatului liberal lucrează în comuna Beceni, unde, la o simplă documentare, am înţeles că beneficiarii nu ar fi tocmai mulţumiţi de prestaţii!

„Astăzi sunt pe Valea Slănicului și am trecut să-l salut pe bunul meu prieten, Răzvan, pe care l-am găsit la prima oră pe șantier alături de echipa sa! Răzvan este un antreprenor de succes de la Vintilă Vodă, un om care a studiat în străinătate și care s-a întors acasă, la Vintilă, pentru a pune în practică ceea ce a învățat peste graniță. Răzvan este candidat pentru funcția de primar al comunei sale. De astfel de oameni avem nevoie la conducere!, este mesajul cu care un postac liberal încearcă să-i păcălească pe alegătorii din Vintilă Vodă.˝

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker