Sănătate

Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de piele

Asociația ALMA organizează la Buzău, în data de 7 aprilie, începând cu ora 10.30, la Centrul Iazul Morilor din strada Frăsinet, campania de informare medicală și screening „Alege să previi cancerul de piele!” . Campania este susținută de Somaco Grup Prefabricate (sponsor principal) și  este realizată în parteneriat cu Primăria Buzău și cu Centrul Cultural și Educațional Alexandru Marghiloman.

Campania are legătură, transmit organizatorii, cu incidența crescută a cancerelor de piele, care, statistic vorbind, apare la  unul din trei cancere diagnosticate în lume. Odată cu incidența, spun specialiștii, a crescut și mortalitatea cauzată de acest tip de cancer. „Unul din motivele pentru care rata supraviețuirii în cazul afecțiunilor oncologice este extrem de scăzută în România, comparativ cu alte state din lume, îl reprezintă prezentarea tardivă la medic, în stadii avansate, când din punct de vedere medical nu se mai poate recupera sănătatea. Prin campaniile de informare, conștientizare și screening al diferitelor afecțiuni grave, pe care le derulăm prin Asociația ALMA, ne străduim să le formăm oamenilor deprinderea de a se prezenta periodic la medic și de a conștientiza faptul că prevenția salvează vieți”, a transmis Alina Botezatu, președinte Asociația ALMA.

„La nivel global, la fiecare 10 minute se înregistrează un deces cauzat de cancerul de piele”, spun specialiștii, iar în ceea ce privește adolescenții și tinerii, „melanomul este al treilea cel mai comun tip de cancer în rândul femeilor cu vârstă cuprinsă între 20 și 39 de ani, în timp ce în rândul bărbaților este al doilea cel mai comun tip de cancer”.

Dr. Claudia Hodas, medic specialist dermatovenerologie,  care va susține campania, face precizarea că „unul din principalii factori de risc în apariția cancerelor de piele îl reprezintă expunerea la radiațiile solare, risc care poate fi combătut prin utilizarea fotoprotecției. Dermatoscopia permite depistarea leziunilor cancerigene în stadii incipiente, fiind o metodă facilă de screening  frecvent folosită în dermatologie. Acestea sunt doar două din informațiile pe care le voi aduce în cadrul campaniei de informare, conștientizare și screening de la Buzău. Sunt încântată să fac parte din acest proiect atât de necesar în contextul creșterii alarmante a incidenței acestei afecțiuni”.

Campania are două etape: în prima etapă, cea de informare și conștientizare, va avea loc prezentarea tuturor aspectelor teoretice legate de cancerul de piele – factori de risc, măsuri de protecție, diagnostic, tratament -, iar în cea de-a doua etapă va avea loc o testare cu dermatoscopul. Participarea la etapa a doua este condiționată de participarea la prima etapă. În vederea participării este necesară înscrierea prin apel telefonic sau SMS la numărul: 0732.908.078.

Despre această campanie, Gabriel Ristoiu, director General Somaco Grup Prefabricate, spune: „În calitate de membru de încredere al societății, Somaco Grup Prefabricate își asumă o responsabilitate socială activă. În prezent, compania derulează un amplu program de proiecte sociale în beneficiul comunităților unde își desfășoară activitatea. Un pilon important al politicii noastre de Responsabilitate Socială Corporativă este sănătatea, atât a angajaților, cât și a membrilor comunităților din care facem parte. Suntem bucuroși să contribuim la campania de prevenție a melanomului, cel mai grav tip de cancer de piele, derulată de Asociația ALMA. Încurajez colegii din Buzău, familiile lor și membrii comunității noastre să participe în număr cât mai mare la acest eveniment gratuit!”. Campania beneficiază de susținerea La Roche Posay.

Cine sunt Asociația ALMA și Somaco Grup Prefabricate

Asociația ALMA este o organizație nonguvernamentală dedicat în egală măsură sprijinirii persoanelor cu afecțiuni grave (facilitarea gratuită de investigații, terapii de recuperare, intervenții chirurgicale și tratamente) și prevenţiei secundare a acestor afecțiuni prin campanii de screening şi sesiuni de informare medicală.

Somaco Grup Prefabricate este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii și construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie din România. Deţine cinci fabrici (Buzău, Roman, Teiuș, Târgoviște și Timișoara), care asigură o acoperire naţională a proiectelor de construcţii. Portofoliul de produse Somaco Grup Prefabricate cuprinde gama de elemente prefabricate din beton pentru structuri la cheie, infrastructură electrică şi rutieră, pentru sisteme de canalizare din beton. Compania are aproximativ 800 de angajați, dintre care 200 în Buzău.

Începând cu 1 noiembrie 2019, Somaco Grup Prefabricate face parte din Grupul de companii Holcim România.

Articole similare