Actualitate

Camerele de bord, eroii nevăzuți în trafic

Povestea unui taximetrist buzoian

Un incident tensionat pe strada Merișorului din Buzău a demonstrat importanța camerelor de bord în clarificarea vinovăției într-un accident rutier. Un taximetrist din Buzău a simțit pe propria piele ce înseamnă să fii la un pas de a fi considerat vinovat într-un accident în care nu avea nicio responsabilitate. Totul s-a petrecut joi seară, când acesta a fost implicat într-o tamponare pe strada Merișorului.

Din imaginile surprinse de camera de bord a taximetristului, se poate observa cum acesta oprește taxiul pentru a-i permite unui șofer din fața sa, aflat la volanul unui Opel, să efectueze o parcare laterală. Cu toate acestea, șoferul Opelului nu observă mașina staționată în spatele său și lovește taxiul. După impact, șoferul vinovat coboară din mașină și devine agresiv verbal. Într-o întorsătură paradoxală, acesta îi cere taximetristului asigurarea, deși era evident că vina îi aparținea. Temându-se de o posibilă agresiune fizică, taximetristul s-a încuiat în mașină și a sunat la 112 pentru ajutor.

În final, șoferul agresiv pleacă de la locul incidentului, lăsându-și soția în urmă. Taximetristul a declarat tamponarea la poliție, iar șoferul vinovat are la dispoziție 24 de ore să se prezinte la secția de poliție de pe strada Plevnei pentru a clarifica situația.

Acest incident subliniază încă o dată importanța camerelor de bord în protejarea șoferilor nevinovați și în stabilirea adevărului în caz de accidente rutiere. Din fericire pentru taximetrist, imaginile au fost clare și au demonstrat fără echivoc cine era de fapt responsabil pentru avarie.

Articole similare