ActualitateCultură

Prima carte din lume despre Kaizen în administrația publică, lansată la Buzău

Evenimentul a avut loc la târgul de carte Gaudeamus Radio România, din Piața Dacia

În cadrul Târgului de carte ,,Gaudeamus – Radio România’’, primarul Constantin Toma a lansat  ,,Kaizen în administrația publică – O reformă necesară în România’’, o carte care vorbește despre experiența Primăriei municipiului Buzău,  acumulată în ultimii șapte ani, în aplicarea managementului Kaizen – de îmbunătățire continuă a performanței.

„Managementul Kaizen”, spune primarul, „este aplicat în 80 la sută dintre firmele performante din toată lumea, iar în ultimii ani a început să se aplice și în administrația publică”, iar această carte, pe care a scris-o împreună cu specialiștii de la Kaizen Institute, filiala din România „este prima carte din lume despre acest sistem de management aplicat în vreo administrație publică”.

Aplicarea Kaizen în Primăria Buzău a dus la multe rezultate bune, din care edilul a amintit câteva cu ocazia lansării cărții. Este vorba despre cei peste 3.500 de ani economie de timp de răspuns la solicitările oficiale ale cetățenilor, creștea veniturilor proprii de la 32 de milioane de euro în 2016, la 57 de milioane de euro în 2024 și  creșterea atragerii de fonduri europene de la zero euro în 2016, la circa 500 de milioane de euro în 2024. Rezultatele acestea, specifică primarul Constantin Toma, au fost obținute „în condițiile în care de  opt ani Primăria lucrează fără organigramă și cu aproape 50 la sută  personal mai puțin, având în vedere proiectele aplicate deja pentru dezvoltarea Buzăului”. De aceea, edilul concluzionează că „aplicarea Kaizen a salvat Buzăul”.

Cartea a apărut la editura Litera, care s-a ocupat de tipărirea și  distribuiea ei în toate librăriile din România; în curând, cartea se va distribui în limba engleză pe Amazon.

Pentru această reușită editorială, primarul Constantin Toma adduce mulțumiri lui Julien Bratu, country manager Institutul Kaizen România, Simonei Săvulescu, cu care, mărturisește edilul, a început aplicarea Kaizen în 2017, în Primăria Buzău, Mădălinei Roșca, actualul manager Kaizen din Primărie, Cristinei Andreescu și lui Andrei Răduțu, ultimii doi specialiști ai Kaizen Institute, filiala din România, pentru implementarea acestui sistem de management și pentru scrierea acestei cărți care poate deveni importantă pentru toată România.

Articole similare