Cultură

„California suite”, trei cupluri într-o piesă de teatru

Ce ne face să rămânem împreună chiar și atunci când toate circumstanțele exterioare  arată că ar trebui să o luăm pe căi separate? La această întrebare s-au străduit să răspundă în felul lor  actorii de la „UNTEATRU”, Corina Moise, Dan Rădulescu, Nicoleta Hâncu și Sorin Miron, care au urcat duminică seară pe scena Teatrului „George Ciprian” , pentru a spune povestea unor cupluri: un bărbat conservator care și-a înșelat soția cu o prostituată, o actriță nominalizată la Oscar, profund nefericită în viața personală și două cupluri aflate la finalul unei vacanțe nereușite .

Ei ocupă, pe rând, aceeași cameră 203 a Hotelului Beverly Hills din Los Angeles.Toate aceste povești de viață sunt reunite în piesa „California Suite”, care reprezintă  debutul regizoral al lui  Andrei Huțuleac. Regizorul mărturisește, de altfel că piesa „California Suite” e primul spectacol de teatru pe care îl regizează povestind că „deși în mod uzual aș fi avut o mulțime de lucruri de spus pe această temă, adevărul este că de această dată există ceva mai important în interiorul acestui demers decât faptul că e un debut regizoral”.

„California Suite” este o comedie în trei părți despre traiul în comun scrisă de autorul american Neil Simon, un dramaturg și scenarist American, născut la New York pe 4 iulie 1927. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe Broadway, au fost traduse și reprezentate apoi în întreaga lume, dobândind un loc important în repertoriul teatral universal din secolele XX și XXI. Neil Simon a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramă cu piesa „Lost In Yonkers”.

Articole similare