luni, 01 martie 2021

Ca să nu rămâie fără coledzi, preotul Holban va fi subprefect. Alături de președinta organizației de femei a PNL

Organizația județeană a PNL a căzut de acord asupra numelor celor doi liberali buzoieni care vor ocupa funcțiile de subprefect. Este vorba despre preotul și omul de afaceri Viorel Holban, revenit pentru a doua oară ,,acasă”, în Partidul Național Liberal, încă de anul trecut, și de președintele Organizației Femeilor Liberale, Marieta Boloș. Cei doi vor reîntregi garnitura de la conducerea Casei Albe, alături de prefectul care va proveni din rândurile Partidului Libertății, Unității și Solidarității.

,,În ședința Biroului Politic Județean al PNL Buzău am validat cele două propuneri de subprefecți, în persoana domnului Viorel Holban, președintele organizației PNL Râmnicu Sărat, și a doamnei Marieta Boloș, președintele Organizației de Femei. Așteptăm, în acest moment, intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență ce a transformat funcțiile de subprefecți din funcții de înalt funcționar public în funcții de demnitate publică, astfel încât cei doi colegi ai noștri să poată fi numiți în cadrul Instituției Prefectului din județul Buzău”, a declarat, pentru ȘansaNews, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu.

Preotul Viorel Holban a fost consilier local în Râmnicu Sărat al Partidului Social Democrat până în anul 2008, când a migrat în Partidul Național Liberal și a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului. A condus Râmnicul timp de două mandate, dar s-a ,,întors acasă”, conform propriilor declarații, în Partidul Social Democrat, profitând de prevederile celebrei ,,Ordonanțe Dragnea”, a migrației politice a aleșilor locali. A părăsit din nou PSD, cochetând o perioadă cu PRO România, și a revenit iar ,,acasă”, de data aceasta în Partidul Național Liberal. A reprezentat PNL la alegerile locale, când a candidat fără succes la funcția de primar al municipiului, și la cele parlamentare, când și-a încercat norocul pentru un post de senator. Consecvența sa de a tot încerca să obțină prin alegeri un post este răsplătită, iată, cu un post numit, cel de subprefect, după ce fusese nominalizarea PNL ca prefect, poziție pierdută în urma negocierilor de la centru între liderii coaliției PNL-USR/PLUS-UDMR.

Marieta Boloș conduce Organizația Femeilor Liberale a județului Buzău din noiembrie 2017, este antreprenor cu afaceri în zona Rușețu și a fost aleasă, pe 27 septembrie 2020, consilier județean.

În ceea ce privește funcția de prefect, aceasta aparține, conform negocierilor de la centru, Partidului Libertății, Unității și Solidarității, a cărui organizație județeană a demarat încă de acum două săptămâni o procedură ceva mai complicată de selecție, din patru candidați, a prefectului, care va trebui validat atât de organizația județeană, cât și de centru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!