Sport

C-așa-i în tenis. Ovidiu Ionescu, out de la Doha

Cel mai bun tenismen buzoian are un început de an neconvingător. Ovidiu Ionescu, sportivul Gloriei Buzău, a pierdut pe toate cele trei fronturi în turneul de la Doha, unul dintre cele mai importante repere competiționale de la începutul anului.

În proba de simplu, Ionescu a trecut de iranianul Nima Alamian, după un meci foartre strâns, decis în setul 5,  (9-11, 11-5, 15-13, 8-11, 11-5). În turul doi însă, românul a cedat clar în fața brazilianului Victor Ishiy, după un meci fără istoric, adjudecat în trei seturi de sportivul carioca.

Astrele nu s-au aliniat nici la dublu masculin, acolo unde Ovidiu a făcut pereche cu ibericul Alvaro Robles, împreună cu care ajungea, în 2019, în finala Campionatului Mondial din Ungaria. Cei doi au fost învinși, fără a-și adjudeca măcar un set, de perechea chineză Zhou Kai – Yu Ziyang. Doar al doilea frame a fost oarecum echilibrat, echipa româno-spaniolă reușind 8 puncte. În celelalte două, chinezii s-au impus la 5, respectiv 3.

Ovidiu Ionescu a participat și în proba de dublu-mixt, împreună cu Bernadette Szocs. Cuplul tricolor a reușit să ajungă în optimile de finală, acolo unde a înfruntat perechea Shin Yubin-Lim Jonghoon, din Coreea de Sud. Echipa calificată în sferturi a fost decisă greu, în setul 5, câștigat la 2 de asiatici. Szocs și Ionescu obținuseră medalia de bronz, la ediția precedentă a turneului de la Doha.

Tenismenul buzoian nu și-a regăsit forma nici după reîntoarcerea în Europa. Ionescu a pierdut două partide consecutive, în Bundesliga, întrecere unde activează grație dublei legitimări.

Articole similare