Administrație

Buzoienii, sătui de șoferii care consideră străzile piste de curse

Platforma de comunicare Buzău City Report a Primăriei municipiului a fost plină de sesizări venite din partea buzoienilor cu privire la comportamentele unor șoferi în trafic. Printre nemulțumirile reclamate, cel mai des buzoienii s-au plâns de viteza excesivă cu care unii conducători auto merg pe străzile din cartiere sau chiar pe marile bulevarde.

Printre zonele unde sunt reclamate depășiri dese ale vitezei legale de către șoferi se numără Strada Victoriei, până la intersecția cu Strada Plevnei, acolo unde, de altfel, au fost înregistrate și numeroase accidente, tocmai din cauza vitezei excesive. Un buzoian a propus montarea unor limitatoare de viteză, care să-i împiedice pe amatorii de viteză să mai calce pedala de accelerație, iar primarul Buzăului i-a comunicat că propunerea sa a fost înaintată Comisiei pentru Siguranța Rutieră, pentru a fi analizată.

Un alt buzoian i-a adus la cunoștință edilului Constantin Toma faptul că Aleea Centrală din cartierul Micro XIV se transformă în „Circuit de Formula 1”, după cum a catalogat-o acesta, aproape în fiecare seară, iar mai mulți tineri au făcut o obișnuință din a organiza adevărate curse pe strada circulată. Pe lângă faptul că există pericolul producerii de accidente, buzoianul s-a plâns și de zgomotul excesiv pe care îl fac tinerii, dar și de lipsa de reacție a Poliției Locale, care patrulează în zonă. „Aleea Centrală Micro 14 devine Circuit Formula 1 (…) Se întâmplă seara, după ora 22.00 se strâng cu mașinile puternice golanii în jurul blocurilor și încep să ambaleze motoarele la maxim, pleacă de pe loc în drift, muzica la blană în boxe și circulă cu o viteză mare pe toată strada, parcă ar fi în cursele de mașini, deranjând totodată liniștea locatarilor după ora 22.00. Singura variantă ar fi montarea unor delimitatoare de viteză pe Aleea Centrală că oricum Poliția Locală e degeaba”, i-a scris buzoianul primarului Toma.

Constantin Toma a luat cunoștință și de sesizarea cetățeanului și i-a răspuns că polițiștii locali nu pot interveni în acest caz, însă a înaintat solicitarea către Poliția municipală Buzău: „Competențele polițiștilor locali pe linie rutieră sunt reduse, în acest caz ei nu au dreptul să oprească conducătorii auto. Am semnalat problemele sesizate de dumneavoastră Poliției Municipiului Buzău”.

Probabil că cea mai cunoscută „pistă de curse” din oraș rămâne Bulevardul Nicolae Bălcescu, lucru demonstrat și de numeroasele accidente care au loc aici pe fondul vitezei excesive. Trecerile de pietoni nesemaforizate sunt adevărate provocări pentru oameni, care ezită minute bune din a se aventura să traverseze strada, din cauza șoferilor care calcă pedala de accelerație, în loc să încetinească.

Un buzoian supărat pe motocicliștii care accelerează pe Bulevardul Bălcescu și creează un zgomot asurzitor i-a adresat o întrebare primarului Toma, în speranța că se vor lua măsuri: „Ce putem face în privința motocicletelor care fac un zgomot asurzitor pe Nicolae Bălcescu, câteodată chiar și până la ora 24.00?”. Edilul i-a dat dreptate omului, însă a mărturisit că nu intră în competența Primăriei să ia măsuri împotriva motocicliștilor, ci a îna-intat propunerea către Poliție, pentru a veni cu soluții. „Aveți dreptate! A fost transmisă Poliției Române și Autorității Rutiere Române spre rezolvare! Primăria nu are competențe pe această zonă”, i-a transmis Constantin Toma.

Buzoienii se plâng nu doar de conducătorii auto care accelerează pe străzile circulate, ci și de șoferii de tiruri care și-au făcut traseele inclusiv pe străzi din oraș care au limită de tonaj, iar acest lucru se răsfrânge asupra locuințelor, oamenii fiind nevoiți să treacă la reparații prin case, din cauza trepidațiilor. „Pe strada Pinului, chiar dacă traficul este restricționat până în șapte tone, zilnic trec foarte multe mașini peste acest tonaj, spre fostul abator Avicola, încât am început să avem foarte mult de reparat prin case din cauza trepidațiilor. Rog a se lua măsuri”, i-a transmis omul nemulțumit primarului Buzăului. Constantin Toma i-a transmis cetățeanului că va monitoriza situația, iar cei ce încalcă legea vor fi sancționați.

2 Comentarii

  1. Se pot monta camere de luat vederi din fonduri europene și cu microfon ??

  2. Care poliție rutieră? Cea condusă de finul lui nașu? El săracu ar face câte ceva, dar ideile nașului îl copleșesc! Nu vedeți că poliția rutieră nu există pe străzile din municipiu? Noaptea nu există nici măcar un singur echipaj pe străzile orașului, fapt ce permite existența un astfel de bizoni pe străzi. O voce bine autorizată de la nivelul conducerii I.P.J. Buzău, că de la municipiu nu are cine, ar invoca deficiențe de personal, respectiv lipsa acestuia, numărul mare de pensionări, etc. Dar cine se face vinovat de distribuirea defectuoasă a personalului IPJ, cine a încărcat schema de personal cu prezențe mai multe în birourile inspectoratului, la răcoare sau căldură, funcție de anotimp, cine a contribuit la deprofesionalizare polițiștilor de la municipiu pe principiul, eu știu mai bine ce trebuie făcut și când nu știu, sunt șeful tău iar tu subordonat fiind trebuie să faci ca mine, în detrimentul străzii, locul unde ar trebui să fie vizibilă poliția…. Dar ce să faci dacă unii sunt preocupați mai mult de prezențe la diferite campionate de fotbal interne sau internaționale, ale echipei de fotbal a inspectoratului (turism și ocazie de șpriț), sau de activități de promovare a imaginii personale de mare conducător de oști…

Articole similare